Monday, July 28, 2008

Lama tak up date. Tak de cerita menarik pon. Asyik2 hal umah. Sure boringkan. Sementara kisah rumah tu selesai, kena la cari cerita menarik sikit nak di blog. heheheh
Last weekend kami balik kg. lagi. Hubby punya uncle passed away kat Jengka. Sejak kawin, baru sekali aku jumpa pak chu hubby tu. Kisahnya dia terjatuh semasa mengutip durian di dusun. Lepas tu tersadung akar, jatuh. Pendarahan dalaman. Usus dia pecah. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Masa kat Jengka tu, jumpa la sepupu-sepupu hubby. Lebih kurang je muka diorang. Seronok pulak aku tengok. Agaknya, kalau bertembung dijalanan, tanpa hubby dah tentu aku tak kenal diorang. Hubby pun dah bertahun tak jumpa sepupu sepapat dia. Ye la, masing2 dah ada life masing2 kan..

Balik dari Jengka tu, kami singgah Tmn. Temerloh Jaya, makan kenduri. Aduh..lauk kenduri dia macam lauk makan kat kedai. Dengan gulai masam ikan patinnya, sambal tempoyak.. aiiyak.. time menaip ni pun terliur je rasanya. Jarang sekali kalau pergi kenduri orang kawin menunya sebegitu. Tengok hubby makan..khusyuk sekali..tak pandang kiri kanan pun heheheh

Makan malam kat kampung pulak my brother in law yang prepared. Masak sup ayam la dia, goreng berlada peria, dan paling aku tak tahan bila BIL suruh hubby tumbuk bahan2 nak buat sambal peria. For the first time, sejak kawin aku tengok hubby tumbuk sambal. Nak gelak pun ada. Nak nangis pun ada ..kakakakaka. Malam tu memang kami makan makanan kesihatan. Sup ayam, sayur peria goreng, pas tu kerabu ulam pegaga. I tell you, memang sedap. Aku siap buat lagi esoknya, nak bawak balik Shah Alam.

ni la rupanyer kerabu pegaga...maveles okeh

On the way balik umah sempat singgah ke Plaza Shah Alam. Gi bayar duit langsir kat MACY. Suppose installation can be made anytime, tapi umah tak siap lagi. So nanti bila nak install kena la aku call diorang. Sempat jenguk kedai perabot kat atas tu, usya2 katil hadif. Mahal yang amat. Kena survey tempat lagi lagi la jawabnya.

We having a pizza hut as our lunch. Kenyang giler. Aku gelak tengok hubby nak mengabihkan pizza yang dia risau sangat tak cukup tu. Lepas makan pizza sempat layan Baskin Robbins..we dip you drip tu. Maveles. Sampai kenyang tahap dugong. kakakakaka

Malamnya masak ringkas2 je, goreng ayam bercili, pas tu ada kerabu ulam pegaga, goreng telur mata kerbau. Jadiklah. Lepas tu sempat mendobi kain, kemas2 umah sikit sambil belek2 majalah impiana dan anjung seri dgn hubby. Lepas tu apa yek? lepas tu end of the day ler...hehehehe

4 comments:

farah said...

huhuhu...
kuat nye dia makan
mesti hubby pon suka makan kannnnn

Intanaziela said...

farah: hehheeh tengok badan ler...hahhahaha kami tak de selalu makan besar gitu...sekali sekala...

rosmona said...

lapor la pulak..nk sket buleh..?

Intanaziela said...

rosmona: sila..silakan..tapi memang maveles la..baru kak ila kenal kerabu pegaga ni..lepas ni leh la kita awet muda..wakakakka

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!