Friday, December 16, 2011

Bandung Lagi?

Dalam masa 24 jam dari sekarang akan terbang ke kota Bandung lagi. Again? *sigh* Baru bulan 6 hari tu ke Bandung, tiba-tiba company trip tahun ni ke Bandung juga. hahhaha. Rezeki jangan ditolak. Semua perbelanjaan ditanggung, tinggal bawa duit untuk shopping sahaja. Apa lagi, terlupa sedang bawa baby dalam perut...kah kah kah.

Dulu, masa mengandungkan Raisa pun terbang ke Bandung. Umur Raisa 4 bulan pergi lagi sekali. Ni giliran baby pulak. Ada chance umur baby 4 bulan pi Bandung lagi kot? kah kah kah.. tak pernah jemu pi Bandung, bukan pasal shopping, tapi sebab banyak tempat nak jalan-jalan tak cover lagi. Alasan...alasan...boleh ke diterima pakai. Tapi hubby pernah kata, setiap tahun pun tak pe pi Bandung..har har har...

Tapi hati saya ni dah mula sedih sebab anak bujang saya tinggal untuk trip kali ini. Sebab saya pergi Company Trip, company cuma bayar tambang dan perbelanjaan saya dan hubby, kalau nak bawa abang hadif kena bayar RM1500, rasa tak berbaloi tambahan dia pun dah 3 kali sampai Bandung. Lebih baik duit tu saya belikan barang-barang dia. Insyaallah tahun depan dah ada percutian khas untuk dia, dijamin dia akan happy sebab kalau ke bandung ni abang Hadif selalunya bosan dgn aktiviti mama bershopping...hihihih.

Raisa? beg kecik saya tu belum boleh ditinggalkan lagi. Takut haru opah dan atuk bila Raisa mencari mama nanti..hahhahaha

Alhamdulillah, kandungan dah masuk 24 minggu. Kesihatan alhamdulillah baik, sudah naik lebih kurang 3 kilo setakat ini. Baby sangat aktif, berbeza dgn Raisa dulu. Agaknya sebab boboiboy kot. Setakat ni proses mengandung sangat senang, tak ada teringin itu ini, makan aje apa yang ada. Mungkin sebab dah nombor 3. Rasanya hubby banyak bersyukur sebab isteri dia ni langsung tak mengada-ngada. Alhamdulillah Allah beri saya kesenangan, walaupun terpaksa menguruskan dua orang anak sendirian kalau hubby di offshore, alhamdulillah semua urusan dipermudahkan. Anak-anak pun tak banyak kerenah, Abang Hadif dah boleh diharap membantu serba sedikit. Cumanya saya lately ni agak sensitif, mudah menangis kalau sedih-sedih dan mudah terasa kalau tak kena gaya. hahahhaa.

Semoga Allah permudahkan urusan saya, di sepanjang percutian dan disepanjang kehamilan.

3 comments:

shuweet said...

enjoy yourself and have fun there ye kak intan..shopping banyak2...

alialisa kreatif said...

kak intan...mana kain lap lip aku ???!!

Ibu Darwisy said...

behnyer kak inta..mesti banyak memborong kan?

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!