Friday, September 24, 2010

Update tentang perempuan mengandung :)

Lamanya tidak menulis, rindu! macam mana nak menulis, kalau siangnya sibuk di ofis, malam pula dah mula makan ubat untuk menguatkan rahim. Lepas makan ubat, tak sampai 1/2 jam kesannya dah muncul..hahahahah.

Alhamdulillah, kandungan sudah memasuki minggu yang ke 29. Maknanya lebih kurang 8 minggu insyaallah baby dah boleh keluar. Cumanya saya dah mula rasa kontraksi nak bersalin, tu yang risau baby keluar tak cukup bulan. Sebolehnya tak mahulah adik keluar awal macam abang hadif dia, biarlah kali ni sampai cukup bulan...amin.

Ini kisah abang Hadif pula. Sekarang ni terasa cepat betul anak bujang saya tu besar. Segala perlakuannya buat saya rasa macam berat hati nak dia cepat-cepat besar. Rasa tak puas nak kelek-kelek, peluk cium dia, gomol-gomol dia. Kalau sekarang kita cium depan kawan-kawan atau cikgu dia, dia akan cakap "malulah mama" hahahaha. Sekarang ni dok bising ajak beli baju untuk adik. Saya ni satu apa pun persiapan untuk baby tak buat lagi. Memang kalau boleh tak nak over excited. Biar slow and steady. Baju-baju zaman Hadif memang dah tak nampak bayang, hahahah. Dah habis saya agih-agihkan pada anak-anak buah. Jadinya macam nak dapat anak sulung balik preparation untuk adik ni. Tunggu Hubby balik la nanti nak ajak beli serba sedikit. Plannya nak pi tido hotel. Nak rehat-rehat, tapi dalam town sahaja. Kehkehkeh..teringat masa mengandungkan Hadif, punyalah angin tinggi, nak tidur hotel,...layan la hubby saya dok bawak isteri dia yang mengandung ni dok hotel kat dalam KL... hahahha.

Saya baca dalam buku, time-time begini memang masa yang sesuai untuk pergi bercuti, pergi berehat. Jadi kalau sempat masa tu nanti mungkin nak cari kelengkapan adik sikit-sikit. Sabar no adik, jangan keluar dulu, mama ni satu persiapan pun tak buat lagi..kekekek.

Semenjak dua menjak ni kesihatan dah mula merosot, dah dekat2 EDD ni mula la badan rasa berat semacam, harap dipermudahkan semua urusan. Semalam hadif gelakkan saya bila saya nak bangun dari duduk bersila..hai anak..gelakkan mama dia...sabar aje la.. hari ni dapat MC, tapi tak boleh nak MC sebab keje banyak. Bertabahlah wahai hati...esok kalau masih ada kontraksi, nampak gayanya saya kena pergi hospital la jugak..dan itulah yang melemahkan semangat tu, rasa malas nak bercuti-cuti malaysia di hospital. Kalau duduk hotel tu lain cerita kan..


1 comment:

ira amira said...

xsabar nk jmpe adik...=D

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!