Friday, November 12, 2010

Sedikit update untuk hari ini...

Hubby dah naik offshore. Tinggal saya dan Hadif berdua balik. Sayu pulak hati bila bersalam dgn hubby, sambil saya peluk dan minta maaf kat dia...manalah tahu saya terbersalin semasa hubby di offshore. hahaha. Hubby kata "tak de dosa...tak de dosa...hari-hari saya maafkan awak..." siap pesan suruh baby tunggu babah balik..hahahah. Tapi serius sebak hati sebenarnya. Nak melahirkan baby ni rasa macam-macam perasaan timbul. Ada sekali tu saya tanya Hadif, "Hadif, kalau ditakdirkan mama meninggal, Hadif sedih tak?" "Babah?" dia tanya babah dia pulak hahahaha. Babah tu tak pe la, kalau mama tak de dia carilah mama baru...hahahahah .

Persiapan untuk orang baru dah adalah serba sedikit. Baby cot dan beli. Baju-baju pun beli serba sedikit. Dalam serba sedikit pun hampir berbelas helai jugak dibeli. hahahaha. Sekarang ni perut dah selalu sangat mengeras. Contraction. Ada masa tengah bawa kereta rasa sakit. Seriau juga, tetapi saya kena kuat la kan..siapa lagi saya nak harap. Memang ada masa rasa tak larat sangat. Nak usung badan pun rasa berat. Sambil nak menguruskan si Abang Hadif tu, mana dengan urusan kerja rumah nak kena settlekan, Allahuakbar... Tidur malam pun dah tak boleh lena sekarang ni. Kalau ada hubby boleh la tolong hantar saya ke pejabat, ni dua minggu kena drive sendiri...kaki pun dah mula bengkak. Apa pun, saya serahkan segalanya pada Allah, mohon agar diberi kesihatan yang baik, diselamatkan dari mara bahaya, dipermudahkan semua urusan. Amin.

Adik...tunggulah sampai Babah balik ye, sabar dan duduk baik2 dalam perut mama ni dulu. :)

9 comments:

-ummi uzma- said...

huhuhuu..ida paham perasaan kak yang...ida pun camtu gak..walaupun en suami tidak la sampai offshore...cume tak dok skali jer....kadang2 memang rasa tak larat...lagi la time uzma wat perangai nak berdokong...alahai sedihnya rasa ati...tambah ni ngah demam..kalo ada encik suami mesti dapat manja2....huhuhu..masa uzma dulu ida pecah ketuban kat opis...kawan yg anta g spital..petangnya baru en suami sampai...harap2 kali ni urusan bersalin dipermudahkan..risau gak sebab pk kan uzma yg tak penah tido malam tanpa ida coz still bf....sesama la kita doakan yg terbaik buat kita ek kak yang

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

eeeeeeeee dah x lama lg kan... insya-Allah semuanya akan baik2 saja....

Intanaziela said...

Ida: :) ye la dik...hati ni risau je, takut pecah air ketuban masa tinggal dengan hadif je... harap2 Allah permudahkan semua urusan...harap2 baby bertahanlah sampai cukup masa utk melahirkan...

Ida pun take care ye...memang mencabar kehidupan kita yang suami cari rezeki jauh dari kita..tapi bila fikirkan itu semua fitrah kehidupan, cara Allah nak beri kita pahala, insyaallah hati jadi redha..ala bisa tegal biasa kan ida... take care dear...

nn said...

semoga semuanya akan dipermudahkan olehNYA...
mama hadif n baby adalah seorang mama yang kuat....

Intanaziela said...

Sue: tengah tunggu bom jangkamasa meletup ni...doakan semoga semuanya selamat ye dear...

Intanaziela said...

Nini: insyaallah....amin..amin...tq dear...doakan semuanya berjalan dgn lancar ye...

shuweet said...

take care kak..semoga baby ngan akak sihat

Intanaziela said...

shuweet: thanks mimi...mimi bila lagi ni... :)

aNIe said...

Intan... sayu aje akak dengar ... takpelah Intan... Insyaallah segalanya dipermudahkan... harap2 baby dpt tunggu babah pulang... kalau ditakdirkan terbesalin masa babah offshore...insyaallah ada yang membantu...

Intan take care... begitu juga ngan baby...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!