Friday, December 19, 2008

Rumah Ku Syurga Ku - Utk Kak Puteri Satu

Sebagai memenuhi permintaan akak puteri satu, aku upload gambar sedikit gambar2 rumah ku syurga ku itu. Kak, ini aje yang ada, umah intan biasa2 saje. Manalah tau gambar2 ni leh inspire akak utk hias rumah baru nanti.. mesti tak sabar kan nak tunggu umah siap. Sementara umah belum siap ni, boleh la simpan duit dulu. Lepas tu jenuhlah nak perabih duit pulak. Tapi kami tak de la berhabis2an kak, memadai mengikut budged dalam poket yang ada. Itu pun masih banyak yang tak complete lagi, pelan2... hihihi dah namanya umah sendiri, mestilah nak duduk lama, so perlahan2 la nak completekan wish list. Bak kata hubby "bukannya nak duduk setahun dua tahun, paling tidak sementara nak beli semi D mengadap padang golf pulak... (babah: amin..amin ya Allah, perkenankanlah niat suci suami ku itu..)

Tapikan, dah dapat dok umah sekarang pun dah puas hati, lebih dari itu. Tak perlu menyewa, dan boleh deco ikut citarasa sendiri. Dan, sebenarnya aku tak larat nak pindah2 lagi. Nak mengemasnya..adoilah penat. Sampai tido pengsan depan tangga. kuikuikui.

Ni aje la gambar yang ada, sekarang ni dah malas nak amik gambar. M besar dah mari ooo.. nanti kalau sempat intan amik gambar bilik hadif okeh?

10 comments:

PuteriSatu said...

alahai...tak puas tul tengok..kecik intan...geram aar....

KC tu lawa aarr...berapa kos tuh...very nice la tuh...orang kata...alhamdulillahlah tu kan...akak pun ukur poket sendiri la kan....tapi pada akak umah intan tu pun dah lawa sangat dah tuh...

PuteriSatu said...

thanks so much entry untuk akak nih....

sya said...

wah bertuah kak sya pernah masuk rumah ni.. memang cantik sekali

Intanaziela said...

puteriSatu: akak, biasa2 saje akak, KC tu murah aje, kalau nak tau kosnya nanti intan email okeh.

kak sya: seronok sangat bila kak sya sudi datang umah intan hari tu, tapi part cantik tu biasa2 je la..tak de yang extra ordinary ler..kekekkee

HasneY said...

Waaa..intan sgt cantik lar....hmm anak2 kisa jgn ler nk letak pasu2 cam tu, kang dijadikan bola by hakim..hah..hah....bilalah nk dpt umah idman cm ni erk....he..he..

Intanaziela said...

Hasney: mula2 memang la anak usik, tapi bila dah lama, dia tak heran pun..

insyaallah hasney akan dapat jugak beli umah idaman tu...intan doakan yek.

HasneY said...

Thanks Intan..InsyaAllah..Aminn. Hasney doakan moga, Hadif dpt sorg or lag2 bb girl plak..he.he..

Ana said...

hii..salam perkenalan..ana dok kt berjaya park umah hazel gak..berdepan ngan taman permainan tue..baru pindah rabu lepas..intan dok umah no bapa..best laa..ada gak kawan online dok dekat ngan umah..

Intanaziela said...

salam perkenalan jugak ana, invite ler intan baca blog ana jugak..hihihi email intan intanaziela at yahoo dot com.

umah intan no. 33 jalan 32/14..singgahlah kalau lalu...

Ana said...

intan..kita x reti nk invite laa..maklum laa baru berjinak2 dgn blog nie.. blog ana www.ana-and-family.blogspot.com..email annasaliza@yahoo.com..
nak jemput intan datang umah segan laa..sbb umah ana kosong jek..x macam umah intan..hehehe

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!