Thursday, December 31, 2009

Deco..deco..deco..

Semalam dapat sms dari shikin, kawan serumah semasa di UiTM Manjung, minta saya kongsikan deco rumah yang terkini. Rasanya ikin..rumah kak intan tak de deco yang terbaru pun..kalau ada pun sikit sangat, masih lagi tengah cari idea nak mencantikkan rumah, bak kata orang..pelan-pelan kayuh..hahah.

so, kak intan share kan sedikit gambar yang sempat diambil menggunakan kamera telefon. Untuk bahagian atas terlupa nak ambil..nantilah ye, insyaallah bila kak intan ingat kak intan ambil gambar yang ikin minta.

Shikin ni baru pindah rumah baru di Ipoh. Cantik rumahnya, saya dapat lihat melalui gambar yang ikin hantar pada saya. Tahniah ikin, dapat masuk rumah baru..mari deco..deco..deco... :)

Dulu kat tempat lukisan tu letak jam, tapi dah di alihkan ke sebelah.. :)

ruang tamu ni kami cabut satu rak, letak ayat seribu dinnar. Hubby jemu, so tukar2 sikit

Dulu wall deco sikit sangatkan..so letak satu lukisan yang dibeli semasa kami ke Indonesia. Saya sangat sayang lukisan ni. Gambar dah terdelete..hihihi malam nanti la letak balik..

Bunga kat sudut tu dah tukar bunga lain tapi masih lagi konsep yang sama seperti dulu..


Lukisan dah tukar jadi cermin...taddaaa...thanks Mr. Hubby..
Consul table yang dah dialih ke tengah..tak lama lagi alih keluar ler jawabnya..saya tak suka barang banyak2 kat rumah...tapi nak buang rasa sayang pulak...hihihi

kat sebelah lampu tu saya lekat stiker..huhuhu nanti nak kena remove..hubby tak soka...hahhahah


itu je la gambar buat masa ni...nanti kalau ada lagi akan di up date ye kin.. daaaa

5 comments:

aNIe said...

Bertuah dpt suami yang suka D.I.Y....macam akak ni semua akak yang buat...hehehe...cik abang sibuk sgt langsung takde masa nak buat tu semua...bagi dia janji selesa...tu aje...

mc ta said...

betul cakap babah tuh..remove jer sticker tuh..he..he..
yg lain dah cun dah tuh :-)

Effyliani's Life said...

saya suka wall deco tu ye .. hahaha

cinta polisas said...

cantiknye..pandai deko...nti ade umah sndr nak deco2 lah br semangat ckit nak bt keje umah..smgt tgh membara wlpn proses beli rumah blm confirm lg..hehe

Fizah said...

sungguh menarik =)

jom kongsi cerita di sini

http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!