Friday, March 13, 2015

mengimbau kenangan lalu

Bila sebut bercuti, tak kisah pun ke mana destinasi janji namanya bercuti memang best.  betul tak? saya dok transfer gambar dari PC ke external hard disk...mengimbau betul kenangan hahaha. Eh...ada masa terasa diri tu kuncup...ada masa nampak kembang...hahahah.  Saya selalu kata, kalau kebahagian boleh diukur dari saiz badan, nescaya orang akan kata saya terlampau bahagia kah kah kah.


Kali pertama kami ke A' Famosa, masa ni ikut family day Petronas Carigali.  Time ni anak ku Hadif tengah ligat bangat

Gambar Kenangan semasa di Manukan Island.  Birthday & Anniversary trip.  Masa ni sweet aje, suami ku incik babah belikan lilin yang saya tiup tak padam-padam. hahahaha


adoi gelak betul nengok gambar ni..sungkup aje tudung mama kan.  Ni kat Rose Valley.  Percutian pertama kami bertiga beranak ke Cameron Highland yang cemas tak jadi sebab Hadif demam.  Dah la masa tu CNY hahahha

gambar blur sebab pakai handphone E63 mama hahahahah Singapore Flyer di belakang, dan kami naik tau.  memang best!

During our backpakers trip.  Best masa ni, sebab semua kami cuba, naik bas, naik MTR, naik teksi.  Terbukti pengangkutan awam di Singapore memang superb.

Sarawak yang banyak kenangannya.  :)

Kalau ke Bandung pasti mahu ke Tangkuban Parahu... eh..rindunya Bandung walaupun 4 kali dah ke sana...oh Bandung...Mu tunggu aku datang!


kampung Daun yang dirindu wiwiwi

Saya suka je makan gurame bakar ni...sosnya memang terbaik. 

Di Kawah Putih, Bandung.  Mana Raisa? hahaha Raisa 4 bulan dalam perut ngehngehngeh

Sebab takut Raisa merajuk, masa raisa umur 4 bulan kita pi Bandung Balik...hahahah  boleh terima ke alasan tu?

Adik Kauthar....tengok, Kakak dgn abang dah sampai museum geologi Bandung...adik belum lagi...hahahah apa lagi dik...Moh la kita hahahahha


4 comments:

Ibu Double Q said...

Like pic kakak kr manukan tu.. Time tu kita berkenalan .. Muehehehe.. Dulu2 rajin baca cerita kakak kt Fotopages .. ... Kenangan ..

Intanaziela said...

ibu double Q: kan...fotopages kalau bukak sekarang dah tak de gambo...kenangan lalu mengusik jiwa namanya hahaha

Saniah Ahmad said...

Wahhh kak ila,, banyak nya tempat holiday,, mesti best kan hihihi,, jauh perjalanan luas pemandangan,, share lagi lah tempat2 menarik,, anie nak tengok winter dan bunga sakura,, mesti cantik kat tempat orang kan hihi,,happy holiday kak ila,,

Intanaziela said...

Ani: Setakat ni winter tu pernah la merasa, bunga sakura belum lagi la ani...hahaha insyaallah doa2 lah murah rezeki kak ila...dapatlah merasa nak tengok bunga sakura... tapi insyaallah next trip ni nak pergi tempat yang banyak pemandangan cantik...insyaallah nanti kak ila share...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!