Wednesday, March 18, 2015

Main Masak-Masak

Bila nak memasak, mesti pening fikir apa menu yang hendak di masak.  Opah dan Atuk ada di rumah sebab rumah mereka ada sedikit pembaik pulih, dengna Ammar sekali kena duk umah maklong.  Macam best aje ada baby bila tengok barang-barang Ammar tu. Jangan marah babah hahahhaha.






Bila ramai ada orang di rumah, maka mood rajin mama ni mula la datang sedikit demi sedikit.  Buat adunan churros untuk anak-anak yang memang sangat suka makan.  Opah cakap Kauthar siap pesan esok buatkan adik lagi ye.  Abang Hadif lagi la, bawa sepinggan penuh makan depan tv sampai mama kejar...hahahah.
Tengok tak cerita asam pedas untuk dia? hahahah

lepas ni adalah novel tajuk paprik ayam untuk mak. hahahaha

Balik kerja macam bulan puasa pulak masa laju-laju.  Menu yang sempat semalam adalah asam pedas untuk dia suami ku terchenta.  Sambil tu buat sedikit paprik ayam.  Cukup la untuk makan malam.  Hari ni dah mula mereka-reka apa lah menu nak masak malam nanti.

3 comments:

Diana said...

Sedapnyer kak intan...
Terliuh rase....

nyum..nyum..nyum... =)

Saniah Ahmad said...

bila ada tetamu memang datang,, automatik ada semangat nak masak kan,, sebab ada yang makan,, lagi meriah rasa hihi..

niL said...

Waaa..churros tuuu!!

Moh laa tapau churros makan kat coffee bene!

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!