Thursday, May 28, 2015

Perth Part 9 - The Margerat River Chocolate Co. & Megabes Product

 Kami mulakan perjalanan ke Perth terus ke outback jadinya tak sempat nak ke Margerat River untuk menikmati coklat free, kebetulan lepas habis aktiviti di Caversham kami tak de rancangan lain, jadinya terus sahaja ke Swan River, tak jauh pun dari Caversham.  Sampai sana terus la tak melepaskan peluang makan coklat free.  Boleh makan banyak mana yang kita nak, tapi janganlah rakus sangatkan. Sempat beli serba sedikit coklat untuk di rasa, tunjukkan anak-anak proses membuat coklat dan belanja mereka makan aiskrim.  Kenyang la juga perut makan coklat free kui kui kui.



dua orang ni aduhai la selalu buat urat leher mama dengan babah tegang.  kejap yang kakak usik adiak, pas tu yang adik pulak kuat menangis. hahahaha

juling-juling mata abang Hadif tak tau nak pilih flavour apa.  Mama jugak untung sebab boleh rasa yang mana kita nak rasa sebelum beli..kenyang hahahhaa

macam-macam jenis, sabun pun ada tapi lupa nak beli..huhuhu

kami beli ni untuk rasa, sedap.  Sraff kat situ siap explain yang ini halal, boleh di makan tak de geletin. 



Abang yang rajin je layan kerenah adik yang kuat buli!

bukan main adik focus sampai kerut kening ter...hahahah




ni la rupanya coklat free yang boleh di makan sebanyak mana yang kita mampu hahahah.  amik sikit pas tu letak kat tisu.caver line kot hahahhaha

yang ni Model filem "hatiku bukan coklat" hensem kan? tolong belanja pi New Zealand pulak.











Sebelum ke Swan River saya call dulu owner Megabes Product, Wen Teo. Buat appointment nak singgah beli cenderahati sebab kami miss E-Shield Market kat Fremantle. Harganya jauh la lebih murah kalau beli kat gudang ni.  Siap dapat diskaun lagi.  Kalau nak pergi malam pun boleh.  Ramah tamah Wen dan keluarganya. Terima kasih kepada kak Umi yang banyak bagi info dari segi nak booking hotel, makanan halal, nak cari cenderahati.









jenuh la juga memilih t-shirt utk souvenir dan beli jugalah sweater untuk 3K.  memang murah la harganya tapi tak ingat pulak berapa murah hahaha







anak dara ni memang pandai nak guna kuasa veto, tapi mama lagi licik kakak oiii hahaha

Good Day Mate!




1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!