Friday, July 3, 2015

Salam Ramadhan Kareem!

Alhamdulillah, sudha 16 hari hari kita berpuasa dan baru harini sempat nak menulis blog. Minggu pertama, Alhamdulillah dapat bersahur dan berbuka bersama hubby.  Saya masa simple2 sahaja sebab memang berazam mahu memasak.  Puasa selain dari beribadat selagi daya, masa yang sesuai nak pertajamkan skill masak memasak.

Saya pernah cakap kat Hadif, "mama rasa mama ni patut jadi Chef." hahahhaha.  Bukan pandai pun memasak.  Resepi pun cari kat internet.  Tapi kena berani la mencubakan, dan alhamdulillah dapat masak untuk suami dan anak-anak. 

ni favorite abang Hadif, buat penuh pinggan, lepas berbuka tinggal 3 ketui aje untuk mama.  Nasib ada 3 ketui, kalau tak mama pi batu belah batu bertangkut hahaha

cukup lah, ada lauk ada kuih.  Janji tak membazir

tepung pelita by yours truly


popiah ketam.  Yang ni Hadif boleh Makan.  Reward abang Hadif dengan food yang dia suka sebab cikgu puji dia banyak peningkatan untuk exam kali ni.. Alhamdulillah...

Popiah Ketam :)


Jakuzi ayam :)

seksi kan ayam ni. melampau betul hahaha

Selalunya menjelang Ramadhan saya dah sibuk tukar langsir dan kemas rumah.  Tahun ni macam slow aje pergerakan.  kebetulan semasa misi mencarikan langsir untuk rumah mertua, dapat pula langsir utk rumah sendiri.  Sambil menyelam sambil minum air kikikiki

setelah bertungkus lumus berjaya menggantung sendiri langisr.  Hubby msg:kalau nak buat sendiri hati2lah. Tapi kalau nak tunggu saya .... saya balik sebelum raya :)  hahahah.  Tak sabar saya ni. dengan gigihnya pasang sendiri.  Puasa hati tengok langsir dah siap pasang.  Terasa Ramadhan semakin bermakna hiks



Ruang keluarga yang diberi nafas baru.  Tak de la apa sangat pun, cuma tukarkan karpet dan simpan semua koleksi kasut anak-anak.  Dah boleh letak segala souvenir yang dibeli dan yang diberi oleh kawan-kawan.  Alhamdulillah anak-anak kecil saya tu tak usik pun.  Terasa bersemangat nak menghias rumah bila anak-anak dah tak mengusik barang   

Setakat hari ni, Alhamdulillah abang Hadif masa berpuasa penuh, kakak Raisa selalu bersahur pada pukul 7 pagi dan berbuka pada pukul 1 petang. hahahaa. Jadi la kak, asalkan mencuba.  Baru nak masuk 5 tahun kan.  Kauthar pula rajin bersahur tapi malas puasa. hahaha.


Akhir kata, Selamat Berpuasa buat semua dari SK & Co.  Semoga Ibadah kita mendapat keberkatan Allah swt.



3 comments:

Saniah Ahmad said...

Salam kak,,
lama tak menyinggah sini,, salam ramadhan kak,, meriah sungguh blog ni dengan pelbagai gambar menarik,, tq ye sudi share dengan saya sebagai pembaca,,

IBU FATMA DI MALAYSIA said...

Yang butuh angka togel 2d 3d 4d 5d 6d supayah anda bisa menang tlpon KI KUNCORO di 0823-1332-9888 atau >>>>KLIK DISINI<<<< .trimakasih

bpk muliadi said...

Kami sekeluarga mengucapkan banyak terima kasih atas bantuannya mbah , nomor yang mbah berikan/ 4d sgp& hk saya dapat (350) juta alhamdulillah tembus, seluruh hutang2 saya sudah saya lunas dan kami bisah usaha lagi. jika anda ingin seperti saya hub mbah_puro _085_342_734_904,atau KLIK DI SINI terima kasih.

Kami sekeluarga mengucapkan banyak terima kasih atas bantuannya mbah , nomor yang mbah berikan/ 4d sgp& hk saya dapat (350) juta alhamdulillah tembus, seluruh hutang2 saya sudah saya lunas dan kami bisah usaha lagi. jika anda ingin seperti saya hub mbah_puro _085_342_734_904,atau KLIK DI SINI terima kasih.

Kami sekeluarga mengucapkan banyak terima kasih atas bantuannya mbah , nomor yang mbah berikan/ 4d sgp& hk saya dapat (350) juta alhamdulillah tembus, seluruh hutang2 saya sudah saya lunas dan kami bisah usaha lagi. jika anda ingin seperti saya hub mbah_puro _085_342_734_904,atau KLIK DI SINI terima kasih.

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!