Wednesday, April 15, 2009

Pssst...

psst...tolong sapu sikit sawang yang ada kat blog ni. Pergh..memang la jadual hidup aku jadi tak menentu lately ni. Mana nak siapkan project paper yang dah due, mana nak prepare for final, mana nak mengisahkan anak bujang yg dah pandai demand, dan dgn keje2 kat opis yg banyak, dgn boss nak pi oversea, aku nak kena buat arrangement for his flight ticket, airport transfer, money changes for him, adoi. Pening mak tau.

Last week my mom buat kenduri kesyukuran dan aqiqah cucu baru dia, Najmi Ilham. Kenduri kecik2 aje. Tapi still memenatkan. Mana dengan keesokkan harinya aku ada paper economy, dgn nak menolong apa yang patut. Fuh, memang time tu rasa nak pengsan. Mujurlah time tu Hadif dah pandai bawak diri, tak demand macam2. Cumanya lepas kenduri tu, dia mintak mama dia beg sekolah baru. Beg Ben-10 okeh. Suka hati je. hahahahha

Dan, hari ni, bersiaran dari MD's office since his PA on leave. Lagi la aku pening. Tapi esok aku dah tak pening. Sebab hubby dah balik dan boleh berkongsi kepeningan dgn aku. Welcome home bebeh. hahhaha

Dan, untuk ayu...alhamdulillah dah kuar wad..semoga cepat sembuh..kuat semangat dan sentiasa positif ok. Allah maha mengetahui apa yang terbaik. Jangan sedih2...

Last but not least...saksikan sedikit preview Majlis Aqiqah Najmi Ilham

Date: 11 April 2009
Time: 11 pagi (marhaban, berendoi...terus jamuan makan tengahari)
Venue: Teratak Bonda, Taman Bukit Kemuning, Shah Alam
Photos: Cilok dari fs maklang sebab maklong tak upload gambar dari dslr lagi...katakan busy...hiks

sehari sebelum kenduri..maklang dan Najmi. Maklang adalah busuk sebab baru balik dari practical huhuhu jahat tau maklang, dia tipu kawan dia kata dia nak bertunang, jenuhlah kawan tempat practical dia datang...kakakakaaks
kaum ibu yang sedang "merewang" ... di dapur
macam maklang hadif cakap, gambar ni hanya mahukan suasana kenduri, abaikan wajah2 yg tak sepatutnya ada dalam gambar...hihihihi

goodies tajaan maklong... :) maklang, don't worry utk anak kamu esok kita buat cam ni jugak yek... eh ada ke orang nak ke kamu? hahahhaha
mama dan abah si Najmi aka Jimi...

Inilah wajah "pengantin" pada hari itu... :P
p/s: malam lepas kenduri, maklong dia ni pengsan sampai ke pagi dek kepenantan. Cepat besar okeh Najmi, tak sabar nak sakat. hiks.

6 comments:

Effyliani's Life said...

sis, nk goodies juga!

mama apih said...

Angah nampaknya dah menampakkan ciri2 kebapaan...hehe...
InsyaAllah, berkat doa semua mana tau bulan depan aku balik jumpa ko...bolehlah ko buat puding roti yg ko hutang kat aku tu...

Intanaziela said...

effyliani: mai umah...boleh kasi...cepat...

ayu: insyaallah, tapi kena kasitau awal2 tau..ko maklumlah ayu..aku ni busy woman..hihihi

byezuera said...

woo..best woo..bye x dpt dtg la..coz pagi 2 cousin meninggal..tembam gle si coet 2 skang!

PuteriSatu said...

ALA COMELnya dok dalam bouncer tuh....wah...momy n dady dia cam pengantinla plak....

farah amoi said...

hehheheh
ooo...spupu hadiF la ni...
semua boy ke sepupu hadiF
kira hadif paling besar ke?
hehhehee


best and memang damai nye tgk percutian Intan & family...
betui tuh
memang susah nak rasa damai time bercuti...
slalu nye rushing kan
lebih lagi cam kami yg ada anak kecik nih


intan
salah taip nama T kat msgbox kat my online shoppe tuh

hehehe

kalau intan nak OshKosh size 5Y
next week baru ade
lagi cun !

nanti ziarah ler kedai kami lagi

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!