Tuesday, April 7, 2009

Today is Babah Hadif Birthday

This morning, on the way to Q-dees.

Mama: Hadif, today is your babah's birthday

Hadif: Oh...kita beli food, fruits, vegetables, and cake... then we ask babah to close his eyes..tada..suprise...(ni mesti terpengaruh dgn CD gogo's dia or Bemind Class dia...hihihi)

Mama: Gelak besar. Pandai sangat nak celebrate2 nih..walhal tak practise gitu pun..

Sampai kat Q-dees

Teacher: Good morning Hadif

Hadif: Good morning teacher, today is babah Hadif birthday!

Teacher: Oh ya? sambil gelak2..

Mama: ceh, habis kat semua orang dia nak habaq bithday babah dia..hihihi (cakap dalam hati je la...)

Sebelum tu,

we called babah at offshore and his son has singing to his babah "happy birtday to you...happy birthday to you...happy birthday to babah...happy birthday to you..." siap ada "tima kasih...tima kasih..." We love you so much babah...!

4 comments:

mamazana said...

susah kan kalau husband dok jauh ngan kita. kesian kat anak2 sbnrnya. hubby ko kira ok la jgk, offshore dlm negeri je. husband aku tu ha, asyik kat oversea je. that why la aku amik unpaid leave ni.

ok, emel aku maripossa69@gmail.com. actually, telekung dah ada kat shah alam sbb aku balik last friday. ko duduk kat shah alam kan. nanti janji dgn adik aku je nak jumpa kat mana. parents aku kat sek 20. adik aku lak keje kat MBSA. camno?

aNIe said...

OOhhh...cik babah tu offshore ke? Takpelah...dpt wish dia dlm phone pun okay jugak ler...

Hhehehe...comelnya hadif...habis semua di cakapkan birthday babah dia eh?

Intanaziela said...

mamazana: ok, will write an email to you ok...

kak anie: iye, hubby keje offshore, hadif hari ni terlebih xcited, kami anak beranak ni dah biasa jauh2 gitu..wish bday pun dalam tipon aje la kak... :)

mc ta said...

epi birthday Babah Hadif!!!!!
Moga panjang umur..murah rezeki.. :-)
mama dia dah beli hadiah ke for babah? he..he..

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!