Monday, April 26, 2010

Tak de cerita menarik..

Hari Isnin yang lemau. Mana tidaknya, dari pagi sampai sekarang rasa letih dan lesu sentiasa ada pada diri saya. Hadif tak pergi sekolah, pagi ni dia merungut tak sihat, batuk, selsema..oleh kerana dia selalunya sangat rajin, jadi saya beri dia kelonggaran untuk cuti hari ini. Babah dah bawa pergi klinik dan dah selamat pun makan antibiotik. Tonsil membengkak dengan jayanya.

Balik dari klinik tadi dia call saya dgn nada cerita dok bercerita dia dah terkejutkan doktor dgn topeng gajah dia...dalam sakit-sakit pun nak menakal juga. Teringat gelak ketawa dia dok cerita "mama, saya terkejutkan doktor...doktor jerit oh pocot..." hahahhahaha.

Weekend hari tu kami balik ke Lanchang. Sempat la main-main DSLR (hubby yang lebih) saya posing2 sahaja. Jadi layan gambar sahaja la ye, saya tak de idea nak bercerita...hahahha

Ayie dan Hadif yang beza umur cuma sekitar 2 bulan, tetapi Ayie dah masuk darjah 1 dan Hadif masih tadika..hahhaa. Ayie lahir hujung tahun dan Hadif lahir awal tahun. Badan pun bagai langit dengan bumi, ayie kuss semangat berisi dan Hadif slim melim..heheheh

Gelak besar sungguh Ayie sampai nampak gigi yang rompong hahaha


Gambar Achu yang Ayie cakap macam Sein, dalam cerita Adamaya..kehkehkeh...kenalah mama bajet macam Lisa Surihani saya kata..sekali hubby kata...ahah, masa Maya pregnant...wachaaaa hubby... tak mo kawan...hahahaha

masa utk buli babah...yeehaa... ginilah Hadif kalau dapat menggomol babah...

Hubby suruh saya possing, time tu nak mandi..nak solat zuhur...hentam saja lah...

4 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

intan asal macam mak lenggang nak pergi bergossip tu intan..ha.ha..aduh..gelak guling2 masa shamsul kontrol handsome macam sein..ha.ha

Intanaziela said...

kak yatie: hahahaha intan nak mandi, nak bersolat sekali hubby suh possing..gitu la jadiknya..hahahhaha

kak, intan pun heran bila anak buah kata achu dia macam sein..tang mana agaknya tu kan..hahahah tang "goatie" tu aje kot? hahahhaha tapi tak pe, tetap handsome dihati isteri dia..hahahah

rosmona said...

santeeq2.. lama dah saya tak melayan slr kak.. abis2 pon pakai camera hp jer..

suke arr gaya si dara upsss... salah la pulak.. gaya si mak teruna possing gitu.. chumell

Nurain said...

cantiknya foto... org yang bertuala tu pun comel...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!