Sunday, April 11, 2010

Pa..sir...su..rat...ra..kit..si..put..



Hujung minggu yang biasa-biasa kerana tidak ada yang luar biasa. Menjalani rutin harian sebagai seorang ibu yang bekerja, hujung minggulah masa melunaskan apa yang tidak sempat disiapkan dihari kerja, kalau tidak membasuh baju, mop lantai, sapu lantai dah tak payah risau, bibik tak de perasaan dah buat, lepas tu menggosok baju sekolah anakanda Hadif yang ada sepuluh pasang. Lipat kain belum lagi...haahahah saya paling lemah kalau nak kena lipat kain ini, bila la agaknya akan ada ciptaan robot melipat kain. Harap-harap cepatlah penemuan itu, kerana saya sungguh-sungguh tak larat nak melipat kain...hahahhaha.

Malam ini sibuk membantu Hadif mengeja kerana esok dia ada ujian ejaan. Mula-mula saya lembut lepas itu saya garang...hahahhaa. Mana tidaknya, bila cikgu mama dia lemah lembut mengajar, dia pula yang buli mama. Bila suruh eja pasir, dia tanya "boleh tak saya nak eja harimau dulu?" Bila saya tinggikan suara sikit, dia kata "tu nak garang la tu teacher mama tu...teacher Nurul pun garang juga!" hahahahhah. Tetap saya sangat gembira, kalau dari mulanya Hadif boleh mengeja tetapi agak payah menulis, tetapi dalam masa satu jam dah boleh menghafal dan menulis keempat-empat perkataan, tapi lepas tu salah juga kerana dia tulis hurup P terbalik..hahahahah. Tak kisahlah Hadif, janji Hadif mencuba.

oklah, saya nak sambung buat ulangkaji dengan Hadif. Baru tadika, sudah ada spelling test..hahahah. Semoga esok Hadif boleh menjawab dengan baik. Kalau tak dapat betul semua pun tak apa asalkan sudah mencuba. Mahu melatih Hadif supaya tidak mudah berputus asa sebenarnya...

3 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

intan..hadif ni sama dengan si teta, P jadi d, d jadi P,ha.ha..wah bukan main handsome lagi hadif pakai baju kafa tu..

Intanaziela said...

kak yatie: teta pun gitu? intan pun pening kadang2 kak, eja betul, tulis salah...hahahaha

intan cakap akak cakap hadif handsome, dia cakap malu la saya..hahahhaa

Ana said...

sama laa intan..ana paling malaih nk lipat kain..biar la basuh,sidai or angkat..tp melipattttt..huaaaa..

baju hadif smpai 10pasang seminggu..tue sorg intan..kalau deret 5org dah 50psg..mak aihhh..bengkok laa mak mcm nie..hihihi

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!