Thursday, April 21, 2011

Entry dikala panas

Ada satu hari tu saya dan hubby AEON Bukit Tinggi Klang, kisahnya nak cari puting NUK utk Raisa. Anak dara saya tu, banyak-banyak jenis puting, NUK juga yang jadi idaman hati dia. Tengah-tengah tengok barang, saya terdengar perbualan berbunyi begini

suara wanita: Baby...tengok adik ni...tak mahu dengar cakap

Bila saya toleh, yang saya tengok bukannya baby kecik..tapi bapak orang, apa lagi terus tersenyum-senyum sendiri saya. Semua orang ada gelaran untuk suami. Saya panggil suami saya yang. Bila dah ada anak ni, kadang-kadang panggil babah. Tapi memang biasa dan di mana jua saya akan panggil dia sayang. Sebab? sebab saya sayang dia la..hahahaha. Saya memang fail kalau nak panggil dia abang. Macam kebas aje bibir ni. Lepas ni nak panggil hubby baby jugaklah, biar dia pengsan dan saya muntah hijau..hahahahhaha. Baby...baby....hahhahaha

Sebenarnya tak de idea nak menulis sebab hari ni aircond di ofis down. Akibat hujan lebat dan petir dentum berdentum semalam. Mula la berpeluh-peluh, tapi dok motivasikan diri..tak pe..tak pe...sabar...sabar.... hahahhaha. Sambil tu tergelak sendiri teringatkan kisah hadif yang menasihati saya supaya tidak menyampah pada suami sendiri. hahahahha...kisahnya saya bergurau dengan hubby, keluarlah perkataan menyampah dari mulut sekali Hadif sudah tarbiah saya... "tak baik menyampah pada suami tau mama" ahahhahahaha.

lama lagi kan nak tunggu hujung bulan? Tak sabar nak membelah awan...bercuti dan berehat. Untuk hujung minggu ini, insyaallah akan ke Pesta Buku di PWTC.... I like :) Tahun lepas bertiga beranak, tahun ni dah tambah seorang lagi pembeli buku... hehehehe.

4 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

uihh baby..manja je kan..hahaha jom kite panggil hubby kite baby.... hek hek hek.... saya pun x reti panggil abg....sy dr dl panggil bii jek...

whiteroses said...

eda plak memang dr zaman bercinta panggil abang..tapi dulu panggil abang diikuti dengan nama..tapi sekarang panggil abang je...kadang2 bila nak bermanja panggil la sayang..tapi nak panggil baby ni memang la tak boleh..geli pun ada hahaha..

aNIe said...

Akak dari dulu panggil abang... kalau sms guna syg...hehehe...

Kalau akak lah panggil dia Baby.. mau terbelahak dia ketawa... baby tua dah...hahaha

Kemana hujung bulan ni Intan...?

Intanaziela said...

sue: itulah..manja je panggil baby..sekarang kami suami isteri dok gurau2 panggil baby...biii...hahahhaha

eda: tak pe la dari zaman bercinta dah panggil abang...intan masa bercinta dok bersaya awak aje, kalau panggil abang nanti dia tanya "bila masa saya jadi abang awak?" hahahhahah

kak anie: hahahhaha intan pun geli geleman bila sebut baby ni...hahhaha anak2 masa kecil pun tak pernah panggil baby...hahahah inikan pula bapak budak...
p/s: insyaallah hujung bulan ni nak ke bandung lagi kak...hahahha

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!