Monday, October 8, 2012

Jalan-Jalan!

Pagi tadi.

Raisa:  Mama...airplane. (sambil tunjuk kat langit)

Mama: ye la..airplane... kakak nak naik airplane ke?

Raisa: nak... sambil cium-cium muka mama

Mama: nak naik airplane pergi mana kakak?

Raisa:  Jalan-Jalan!


Hahahahah senang jadi Raisa.  Kalau tanya nak pergi mana..jawabnya mudah aje.  Jalan-jalan. 

Pas tu abang Hadif yang duduk kat seat belakang menyampuk

Abang Hadif:  Eh, kalau nak naik airplane kena la tunggu babah kan mama...

hahahhaha lagi satu.  ingatnya kalau babah tak ada mampu ke mama kamu ni nak handle kamu dan adik-adik? lepas pengsan...pengsan... hahahahhaa


Si Kakak yang tengah nakal.  Banyak sangat yang mak paknya urut dada hahahha.  Tapi dia la penglipur lara...

Tengok dia buli adik kauthar.  Nasib la adik Mr. Cool... hahahhahaha

Last week balik kampung Lanchang.  Cuaca ya ampun panas.  Raisa dengan Kauthar macam pakai blusher.  hahahahha.  Babah kesian ke Kauthar celup dia dalam kolah umah nenek.  Syyyy... don't tell nenek ok.  Larik...hahahahah

Sengih adik...kalau ikutkan hati mama pun nak join sama kah kah kah...

3 comments:

zulaiha megat said...

nenek mandi air bird adik pulak..kekeke

Intanaziela said...

kak zue: hahahah adoi... kesian sangat kat dia merengek kepanasan...babah tak sampai hati celupkan kejap dalam kolah..hahahahha habislah kalau nenek tau..hahahhha

citra rasa said...

ahahahaha.. saya suka.. saya suka.. (ckp gaya yin dlm boboiboy)..

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!