Thursday, September 25, 2008

Majlis Berbuka Puasa

Company buat Majlis berbuka puasa. Selalunya kami akan invite bersama anak2 yatim, and tahun ni Rumah Amal Siraman Kasih jadi pilihan. As one of the committees, memanglah letih bila kena organize majlis begini. Tapi rasa puas hati tengok tak de komplen dari staff yang lain.

Inilah wajah2 comel yang boleh membuatkan aku menangis. Setiap tahun, without failed aku mesti menangis. tak boleh bayang kalau Hadif kena lalui kehidupan macam anak2 itu. Sungguh aku tak sanggup. Tertib aje anak2 ni tau, tak notti pun. Tahun ni, ada satu insiden, time anak2 ni turun dari bas, hati aku dah sayu tengok wajah comel tu turun. Pas tu aku tengok ada sorang budak tu, pakai baju melayu warna pun lebih kurang baju anak2 yatim tu, pegang songkok..dok memandang rakan2nya turun dari bas. Dalam hati aku dok kata..kesian budak ni..gaya mcm umo sama dgn anak aku...kecik2 dah jadi anak yatim..sambil tu lap air mata..sedih! Bila budak tu pusing mengadap aku..aku tengok rupanya budak tu anak officemate aku. Ceh..penat je jiwang tadi..kihkihkih..

Tengok muncung tu? ada gaya muncung keibuan tak? lama dah tak pegang baby. Sangat kekok okeh. tu anak officemate aku, Waffiy nama dia. cute sangat. Keletah, pas tu cerdik. Rasa nak angkut bawak balik (geng hadif la ni..) Bestnya dapat peluk2..cium2..gomol2.. aduh..sungguh rindu nak ada baby nih...heheheheh

8 comments:

aNIe said...

Intanaziela...akak bila tengok wajah2 anak yatim dihari sepatutnya mereka bergembira bersama keluarga...hati sentiasa diburu rasa syahdu...

Intan..SELAMAT HARI RAYA dari akak buat intan sekeluarga...jom ke blog akak amik e-kad raya khas buat teman2 blogger tersayang

HasneY said...

erm..intan comey n tembamla..rasa nk ramas2 pipi dia tu...so intan bila nk tambah lagi..hadif pun dah besar panjang..bagilah dia kawannnn...

rosmona said...

kak ila...dah sajak sangat la tuh pgg bb...dh boleh on hokeyh..

sya said...

Intan.. comel2 kan budak2 ni. Seorang kawan yg kehilangan suami complain yg dia tak de masa nak buka pose sama anak2 nya yg asyik dijemput berbuka puasa kerana mereka anak yatim. baju anak2 pun dibelikan oleh syarikat2 besar. Untungnya menjadi anak yatim di Malaysia ni berbanding ngan anak yg ibu bapa bercerai dan bapanya cam hampeh, sbb tak leh qualify sebagai anak yatim

sya said...

Intan lupa nak wish "Selamat Hari Raya Maaf Zahir Bathin"

Intanaziela said...

kak anie: intan pun gitu kak..hati ni sayu jek..

Selamat Hari Raya buat kak anie dan keluarga jugak..

Hasney: intan ni tunggu allah kasi rezeki aje hasney..kalau ada, terima dgn tangan yang terbuka

rosmona: ON sentiasa dah dik oi..hehehe

kak sya: Rezeki anak2 yatim, kan kak sya..kak sya jangan sedih2..Allah pasti tolong kak sya dan anak2...

Selamat Hari Raya jugak kak..jemput datang rumah yek..

viruspadu said...

SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN

dari vp, laloque dan An-nisa

- jgn main mercun :p
- berhati2 di jalan raya

farah amoi said...

hehehe
rindu nak pegang baby ?
tunggu ler...dpt lar tu


hehehhe
saya pun penah ikut co p meraikan anak² yatim ni
memang nangis ler kalau tgkkan diorg
dah ler masuk sapai tempat baby² tu
lagi ler sedih

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!