Thursday, January 14, 2010

Happy Birthday to Me!

Credit untuk kak shilla yang mengambil gambar ini. Inilah wajah saya dikala berusia 31 tahun...walaupun tidak lawa, cantik atau jelita..tapi manisnya tetap ada kan? ngehngehngeh..

Selamat Hari Lahir untuk diri sendiri. hahahah. Dari tengah malam semalam, sehingga pagi ini, sms dan telefon berdering dari keluarga dan teman-teman. Terima kasih di atas ingatan yang sangat saya hargai. Hubby dari pukul 10 malam dah wish happy birthday. Tepat pukul 12 tgh malam pun wish sekali lagi..tak ketinggalan mak dan abah yang nyanyi lagu selamat hari jadi..kak yang kat Malaka, Ayah Su Hadif..Ayu...Atie..Suei yang tak pernah lupa hari jadi kak intan..Kak shilla..Rakan2 HR Department, kak Ziela, kak siti dan Kawan2 di Marketing Department, dan semualah.. terima kasih semua. Rasa macam celebriti la pulak..kuikuikui.. Dan, tak lupa rakan-rakan di Muka Buku. Anakanda Hadif baru call cakap "happy birthday mama...ok bye..." hahahhaha.

Hari ni genap 31 tahun bernafas di bumi Allah. Syukur, Alhamdulillah di atas peluang yang Allah beri. Seperti ucapan dan doa dari suami tersayang; semoga amalan, ibadah saya semakin berlipat ganda..insyaallah. Dan semoga kebahagiaan itu akan terus menjadi milik saya. Rasanya saya dah dapat apa yang saya idamkan dalam hidup. Memadai Allah lorongkan saya untuk terus menjadi hambanya yang semakin kuat mengingatiNya, Kebahagiaan yang ada akan terus bersama-sama saya, dan diberi peluang untuk menjadi yang lebih baik dari semalam. Terima Kasih yang tidak terhingga buat sang suami yang sangat saya cintai...yang sentiasa bersama-sama sama ada suka mahupun duka, yang sentiasa menasihati dan sentiasa menegur saya. Semoga umur saya panjang untuk terus menghabiskan kehidupan saya bersama-sama awak; melihat Hadif membesar, dan seterusnya menghabiskan hari tua bersama-sama.

Sudah 31 tahun rupanya saya. Terasa laju benar putaran bumi yang membawa usia saya menginjak ke satu lagi angka. Banyak lagi yang perlu saya perbaiki. Semoga Allah permudahkan segalanya. Permudahkan untuk saya menjadi seorang hamba yang taat kepadaNya, seorang isteri yang taat kepada suami, seorang ibu yang baik kepada Hadif. Seorang Anak yang baik, Seorang kakak yang baik dan Seorang insan yang baik kepada insan lain. Amin.

p/s: sempena ulangtahun kelahiran saya, saya nak share berita gembira, setakat hari ini, saya dah berjaya turunkan 8kg berat badan...dan masih lagi dalam proses menurunkan lagi..dan lagi.. :) mulanya macam tak percaya, tapi bila dah ada orang tegur saya dah nampak kecik sikit...rasa seronok pulak..hihihihi. Hopefully bila usia meningkat 32 nanti dah dah boleh buang lagi 20kg...hahahahhaha

Ketika Cinta Bertasbih....

Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu

Bisikkan doaku dalam butiran tasbih
Ku panjatkan pintaku pada mu Maha Cinta
Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta

Cinta…

Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih

8 comments:

Ana said...

bday intan yekk..Happy Bday Intan..semoga panjang umur n bahagia sentiasa..aminn..

mama apih said...

Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan puan Intan...Allah selamatkan kamu...hehe

Intanaziela said...

Ana: tima kasih ana...
Ayu: hihihi tima kasih...tima kasih...emuah..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

salam..intan, hepi besday... moga segala yg di doakan dimakhbulkan oleh-NYA..amin..

sowi lmbt ucap..pg td xde kt opis..ada meeting...kol 3 td meeting lagik.. adoi la..ni br la nak jalan2 umah kawan...

Intanaziela said...

sue: tima kasih sue... :)

NORHAYATI BERAHIM said...

Happy bday intan! Masih terlalu muda lagi dan teramat2 muda..he.he. Makan apa intan dah turun 8kg? atau tak makan.isk.isk.jangan intan?

Intanaziela said...

Tima Kasih kak yati.. muda lagi? huhuhu alhamdulillah..hubby panggil intan puan 31..kekekek

turun 8kg tu makan satu produk, sambil tu jaga makan jugaklah..tapi kak yati tak yah kurus dah..dah memang kurus...

Asmara said...

Intan!!! heppy besdey, semoga semakin murah rezeki dan diberkati Allah selalu. Amin..

Intan confirm As ingat besdey Intan tiap2 taun sebab sama tarikh lahir ngan Baby Haqem my son! hehe..

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!