Friday, February 11, 2011

Eat.Pray.Love

Tak baik mengeluh, tapi kalau dah penat, tetap penat kan? Semalam lari sekejap dari kesibukan pejabat, bawa anak dara pi jumpa Datuk Dr. Zulkifli, di KPJ Selangor. Raisa dah 5.7 kg, belum 2 bulan..hahahah. Alhamdulillah..syukur, dalam demam dan selsema berat tetap naik. Opah dia bimbang betul berat cucu dia tak naik sebab kurang minum susu sepanjang minggu ini. Nanti kena pi follow up lagi cik mek molek sorang ni...tunggu babah balik la adik...hiks.

Lepas settle Raisa, bawa mak melawat adinda kesayangan saya si Maklang Hadif dan Raisa yang addmitted di Hospital Sri Kota. Dia pitam kat tempat kerja. Sama je jenis macam saya yang tekanan darah rendah. Semoga Mak Lang cepat sembuh...kurus la nampaknya sebab makan bubur aje..hihihihi

Sampai rumah Mak, ambil Hadif, angkut segala beg-beg sekolah dia dan barang Raisa. Sampai rumah terus tengok buku sekolah Hadif, dan suruh dia buat homework dia. Mengadu sakit tanganlah cik abang kena buat kerja sekolah...nak pandai takkkk? mama tanya..hahahah. Sambi-sambil letak kain kat mesin basuh, tanya Hadif nak makan tak lagi sebab ayahsu dia dah bawa dia pergi makan lepas jemput dia balik sekolah petang tadi. Jawapannya nak makan mushroom soup dgn roti...selamat menu sempoi yang abang minta. Zaaaaasss siap, kasi dia makan lepas tu sambung buat kerja sekolah lagi.

Lepas tu tukarkan baju Raisa, make up sikit anak dara, ajak anak-anak naik bilik. Mama udah capek ye..mari kita tidur. Yang abang oklah tidur, yang adik pukul 1 pagi dia bantai bangun ajak mama bersembang sampai pukul 3 pagi..adik..adik...nak marah pun tak boleh, nak gelak lagi la tak boleh. So, hari ni, di ofis mama jadi orang yang mengantuk...puas sungguh menahan mengantuk.... huhuhu...

Raisa...cubalah senyum sikit...

Ini Raisa semalam, 2 bulan 18 hari beratnya 5.7 kg...patutlah lenguh kalau mengelek Raisa ni..hahaha tak pe adik..tembam lagi..tembam..mama suka..boleh gigit..bak kata abang Hadif, "macam drumstick la peha adik ni mama..." keh keh keh..

2 comments:

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

lor..comelnye raisa..
kak intan, pg td dgr MHI sape yg ade low blood pressure disarankan byk makan nasi kerabu..

Intanaziela said...

siti: I love nasik kerabu..lepas ni akak makan nasi kerabu banyak2..heheheh adik akak tu pun penggemar nasi kerabu tau tie..

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!