Friday, February 25, 2011

Tadaaaaa....Raisa the frequent flyer...hahahha


tadaaaa.... am ready to fly...hahahaha

hari ni akan half day, nak ke airport, tapi bukan nak pi bercuti; nak hantar hubby yang akan ke Acheh dgn progrem Achehwahbestnyer dia..hahahah. Semoga hubby enjoy the trip dan balik nanti janji tau akan bawa saya dan anak-anak ke Cameron Highland hahahahhaha. Kejam, lepaskan suami pergi tapi ikat dgn janji siap-siap. Serius saya perlukan udara nyaman dan keindahan Cameron Highland untuk ubati luka di hati...hahahahah

Raisa dah ada pasport. Insyaallah lepas ni akan bersama-sama dengan kami untuk misi dan visi keluarga yang kuat berjalan....keh keh keh.. akan saya latih Raisa supaya tahan lasak dan boleh ber'backpacking' bersama-sama babah, mama dan abang Hadif. Tak sabar nak tunggu trip-trip yang dah ada dalam listing... :) sebut pasal bercuti mula la mood jadi pusing-pusing...cepatlah masa berlalu..hahahha

Sebut pasal berjalan, ada suara-suara sumbang yang dok mengata saya kononnya membazir duit bercuti ke sana ke mari, baik simpan duit. Hello, duit saya, perlukah diwar-warkan pada satu dunia berapa banyak yang ada dalam simpanan kan? tetapi saya memang suka berjalan, kalau diberi pilihan, rantai emas, gelang emas, baju berhelai-helai dari suami, saya lebih rela memilih untuk dibawa bercuti. Rezeki masing-masingkan, apa pula nak dengki. Kalau saya, orang dok cerita berjalan ke sana sini, saya tumpang seronok, dan boleh kutip info untuk diri saya, bukannya sakit hati dan dengki mendengki, tetapi itulah manusiakan, rambut sama hitam..hati lain-lain! eh lupa..rambut pun ramai dah tak hitam, ada macam-macam warna kan...jadi tepuk dada tanya selera la kan...kan..kan..

7 comments:

aien mohamad said...

wahhh...syoknyerr..Raisa dah jadi ahli kaki jalan2 yer.. pandai tul dia pgg pasport dia tu..geram..cam nak gigit2 jer..hikhikhik..
aik..nak g bercuti2 pun ader yg sibuk2 ekk zila.. abaikan je la..janji kite happyyy..kan raisa..
psstt..rambut i kaler hitam..hahahaha

@hasney^-^ said...

amboi Raisa dah ada passport....passport auntie ngan anak beranak pun dah nak expired dah..lama tak berjalan overseas...

Hmm, rezeki masing-masing, betul tu, dari beli intan belian, baju branded2 tak der guna gaks, sekali sekala nak ambil ketenangan dengan bercuti..paling mendamaikan, biojerklah yang ada PHD2 ni, itulah mns, lebih org melayu kita, kdg2 malu ngan perangai org melayu, pnuh dgn PHD..hi3..the original PHD takperlah..tp PHD lain makna nih...

rosmona said...

terbang kemanakah kali ini?????
;)))))))
syok jadi raisa..

kak, poket kite duit kite..ade duit jalannnnnn....

nillness said...

motip? ader gak ke org gitu? ader org tu mntak FM ke lepas akak balik jln2? ader ke??

bolayan je!!

Intanaziela said...

aien: manusia mmg tak boleh tengok org senang kan..tapi bukan semua manusia mcm tu...

hasney: thanks hasney..ramai betul yang ada PHD tak bertauliah sekrg nih..hahhaha

Ros: Raisa nak pi jalan2 dekat2 je...nak biasakan dia utk trip yang jauh nanti..insyaallah..

Nily: hahahah kalau org tu mintak FM tak hingin akak nak kasi..dah la suka sibuk hal orang...kita bakar je ...hahhaha

Nas Lie Yan T said...

intan !!!!!
kakak hani kata "awesome nyer adik raisa boleh bergaya pegang passport!!"
kuikuikui

Intanaziela said...

yanti: keh keh keh..tu la...intan pun syok amik gambar dia possing gitu..hahahaha

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!