Wednesday, January 12, 2011

Happy...Happy,...Joy...Joy..

Betul la orang kata jadi suri rumah ni lagi penat kan? Rasa terkejar-kejar sebenarnya. Bangun pagi siapkan breakfast anak, lepas tu hantar dia pi KAFA. Balik hantar Hadif ke Kafa saya tidurkan Raisa, sambil tu letak kain, sempat sidai kain Raisa pun bangun, mandikan Raisa, sambil mata tu jeling-jeling jam tengok dah tiba ke waktu nak jemput abang balik dari KAFA. Sambil-sambil sediakan lunch untuk Hadif. Mujur Hadif tak banyak kira, makaaaannnn aje apa mama masak.

Hantar Hadif ke Sekolah Kebangsaan dalam pukul 12.30 tengahari. Hari ni ke AEON Bukit Tinggi Klang, cari puting NUK Raisa. Alhamdulillah senang aje dia minum susu bila dah pakai botol NUK. Citarasa tinggi betul anak Shamsul Kamal ni tau..botol aje RM50 campur puting RM20 ..hahahah mak pak dia sempoiiii aje..hahahahha. Ok, selesai satu masalah. Seronok rasa hati...dah senang hati nak balik bekerja..

Raisa yang tak berapa senang nak senyum...tapi dah buat mama happy hari ni..terima kasih adik..

Dan, ada lagi yang menggembirakan hati, semua seluar yang sebelum mengandung dah tak boleh pakai. Londeh. Mak saya gelak okeh. Alhamdulillah dah tukar size..suka..suka sangat...walaupun tak kurus kering, tapi sekurang2nya nampaklah perkembangan yang positif. Harap dapat turunkan lagi berat badan. Tadi beli sehelai jeans sebab memang tak de sehelai pun jeans yang saya boleh pakai..melurut..hahhaah best..best... adik kembar saya cakap "along cantik bila dah kurus" kah kah kah...kurus kah? cantik kah? tu nak bodek la tu...nanti along kasi sepuluh hengget...

Jemput Hadif balik sekolah, sempat belikan dia donut big apple...masyaallah punya la lapar anak mama, 3 ketui donut dia sorang je..tak boleh tumpang..hahahah,terus jemput Raisa pula kat rumah opah dan balik rumah. Sampai rumah kena bawa masuk Raisa dan barang-barang, tengok daun2 banyak pula kat porch, sapu dulu...teringat kain belum angkat...pergi angkat kain...lepas tu Hadif nak makan...Raisa nak susu..huhuhu...periksa beg sekolah Hadif, tengok ada homework atau tidak...dah, sekarang cik abang dan cik adik dah tidur.. mama? tulis blog sambil pam susu..hahahah sungguh multi tasking kan...

Abang yang sudah merindu babah...tidur pun peluk kain babah.. :(


Tapikan..lepas bersalin ni saya jadi slow sikit la...ada masa jadi pelupa...normal ke gitu? orang kata urat banyak putus..sabar aje la...hahhaha..oklah, nanti cerita lagi.

4 comments:

NB KARA said...

Intan bukan urat dah putus tapi terkejar2 nak buat tu buat ini lupa, akak sekarang lagi teruk, banyak sangat fikir kadangkala nak ambil sesuatu dalam peti ais..buka peti ais tak tahu nak ambil apa..ha ha

iman said...

Intan, simpton kita sama nampaknya. alia pun lepas bersalin suka lupa lupa. kebetulan hari tu ada dengar kat rancangan pagi rtm. dia kata antara kesan ubat bius dia boleh matikan sel dalam otak. tapi mungkin taklah banyak. tapi kesannya kita akan jadi lupa. dia ada mention suruh makan satu jenis vitamin. tapi alia tak berapa clear masa dia sebut vitamin tu. kalau azila ada info bagitau ye. mungkin kesan ni tak semua dapat tapi sebilangan kecil akan mengalaminya. wallahualam

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

wah..wah..kak intan cargas betul la..tapi mmg la lau jd HW full time ni..kite pun penah gak..penattt..x tau nak ckp mcm mane..hehehe..
nway best je bace kisah akak mengerjakan anak teruna & anak dare akk tu..wallahhh

@hasney^-^ said...

Intan, hi3..hasni pun, dah anak tiga ni pun kdg2 lupa.......pergi dapur tak tahu nak ambil apa, padahal ada brg nak ambil tadiiiiiii.......tapi buakn selalu, kdg2 jerk...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!