Friday, January 28, 2011

Sapu-sapu sawang

Aduh bersawang juga blog saya hahahah. Bila dah kembali ke pejabat, rasanya tak cukup masa malam-malam nak menaip blog di rumah. Maklumlah, Raisa Khadija saya menyusu badan. Bila ada mama, nak berkepit saje. Selain dari itu, kena masak, kemas rumah, lipat kain dan memantau homework abang Hadif. Mujur hubby masih ada, dapatlah dia tolong sidaikan kain, hantar Hadif ke sekolah, kemaskan buku sekolah Hadif. Agaknya kalau mula-mula masuk ofis hubby di offshore, sure saya pengsan...hahahhaah. Harap-harap minggu depan dah kembali lancar kehidupan saya yang agak cacar marbar sekarang ni.

wajah stress seorang mama...pagi nak pergi keje kena lalu jem, balik kerja pun kena lalu jem..ha ambil gambar sendiri, tepek dalam blog sendiri..hahaha memang dah tak ada arah la bosan tahap dugong..hehehehe

Kelmarin, tengah-tengah masak di dapur, Raisa menangis nak menyusu, tak semena terkena pisau tangan saya. Tengah basuh pisau, terkena pulak sebelah kanan. hahahha saya ni kalau badan dah letih begitulah, pegang barang pun boleh terjatuh-jatuh. Semalam hubby kata tak payah masak. Lagi pun semalam sempat singgah ke klinik. Jumpa Dr. Fadilah. Doktor tegur saya yang nampak kepenatan. Doktor kata saya nak fresh kalau nak menyusukan Raisa. Semestinya saya bersungguh-sungguh nak menyusukan Raisa sendiri...tetapi suggestion doktor untuk ambil bibik tu rasanya belum sanggup..hahahahah. Semoga dipermudahkan la urusan dan dimakbulkan Allah niat saya untuk menyusukan Raisa sampai umur 2 tahun. Amin.

Anak dara saya dah pandai senyum, ketawa sampai terangkat kaki dan tangan...

Ada banyak cerita yang nak ditulis, tetapi semuanya hanya terpampang dilayar fikiran. Bermula dengan percutian kami (I called it get together trip) ke Impiana, KLCC yang kalau orang kata sepelaung dari rumah hahahah. Hadif sangat suka duduk hotel. Dalam hidup dia, yang paling buat dia happy adalah tidur hotel, dan balik kampung. Jadi kami bercuti-cuti sahaja di Kuala Lumpur. Enjoy sungguh anak bujang saya tu...anak dara pulak masa tidur hotel tak lena tidur..ajak mama bersembang sampai pukul 6 pagi..aduh..hahhaha.

Tengoklah abang Hadif, dalam sejuk aircond dia boleh tak berbaju..mata pandang tv, kat tangan telefon babah dia layan youtube...cam ni la cara dia enjoy, adik pulak kalau siang macam biasa lah kejenya tidoooo aje..hahahaha

Lepas check out hotel kononnya nak berphotoshoot, tapi cuaca pun tak cantik mana, hubby bawa kami ke The Garden, Mid Valley. Makan tengahari di TGI Friday. Tengok menu buat mata buntang, tapi akhirnya pilih BBQ Chiken Salad saje..hahahahha. Nak cantik takkkkk..... karang Hadif keluar kata-kata hikmah dia terus mama dia sentap. keh keh keh.

abang yang sentiasa senyum sebab dapat tidur hotel, tapi tetap tak puas hati sebab kena balik rumah..hahahah

ni babah yang makan....mama rasa sikit je...hahaha..hadif dah siap2 pesan..mama..jgn makan banyak2...huhuhu

kek hadiah dari babah buat kami... :)

Apa pun, percutian sempena Anniversary, birthday saya, birthday Hadif sangat menggembirakan. Mana tidaknya...berehat sahaja...mestilah seronok...namapun bercuti kan. So Babah Hadif & Raisa...lepas ni ke mana kita weh? hahahah

3 comments:

rosmona said...

WOOT..WOOT...

seksisnyer possing abg hadif...

malu anty tgk...

hihihi...

anak dara mcm biase...

asal gambi tido.. asal tido gambo... hahahahah

dapur laksamana said...

cik salam,
makan la codliver oil 100mg a day, omega 6 oil dan multivitamin. supaya bertenaga dan boleh fokus
dan tidak lemah..you need tis na.. Seven Seas One-A-Day Pure Cod Liver Oil geling agent is suitable for our req.. Capsule shell (Modified Maize Starch, Glycerol, Gelling Agent; Carrageenan; Disodium Phosphate, Colour: Iron Oxides), Hydrogenated Vegetable Oil, Beeswax, Calcium Pantothenate-1, Nicotinamide, Emulsifier: Soya Lecithin

Seven Seas One-A-Day Pure Cod Liver Oil - 120 Capsules1502506

Capsule shell (Modified Maize Starch, Glycerol, Gelling Agent: Carrageenan, Disodium Phosphate), Vitamin A Prep. (Vitamin A, Sunflower Oil), Vitamin D Prep. (Vitamin D, Fractionated Vegetable Oil).

mana manalah..http://www.seven-seas.com/get-in-touch


tehn get this:
http://www.colostrumnz.com/new_zealand_003.htm


"eurobio brand" dietary supplement 120 vegicaps soft

EPO Capsule free from artificial colours, flavours,presevatives, salt and sugar.
cold pressed kerana lebih banyak kebaikannya yang original dapat di kekalkan.
Ia nya berbentuk gel capsule dan capsule dibuat dari sumber sayur.
Ada dijual di pharma diedarkan oleh Zuellig pharma.

Lain lain multi vitamin pun ok as additonal.. sementara mampu dan bekerja...

i gave my mom, myself etc makan vitamin ni. good for hormonal balance, concerntration, memory and movement.. focusing very well esp codliver oil.. the whole family amik elok na..
errr lawa gambar macam makdatin glamour...

Intanaziela said...

ros: hahahah abg hadif mmg selamba seksi sokmo..kat umah pun gitu..kita tarik selimut..dia buang selimut..kulit tahan betul sejuk...

adik..as usual ler..tido tido tido..hahahaha

dapur laksmana: tqvm for the info..kena cargas cari supplement ni...barulah bertenaga nak jadi supermom kan..hahahaha
mcm datin glamour? hahahahah kena tunggu hubby dapat datuk la mcm ni..hahaha

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!