Wednesday, May 4, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan - Bandung


selamat sampai ibuk-ibuk..bapak-bapak..disambung oleh anjing kastam..yuck..tak suka!


Waktu pagi di Aston Braga, nampak Tangkuban Parahu


Kalau ke Indonesia, teh botol memang terkenal, Hadif sampai ketagih teh botol, bila order air je nak teh botol, hebat kamu nak...hahahaha


Jalan-jalan cari makan? makan aje la kerjanya ya? hahahah. Ini bukan kali pertama. Kedua pun bukan. Ye betul, kali ketiga. Tangkuban Parahu sudah, Kawah Putih pun sudah. Jadinya trip kali ini di bandar sahaja ya...keh keh keh..

FO ini namanya Bali Heaven. Memang heaven, sampai keluarlah air mata tears in heaven, mana taknya tengok baju-baju utk Hadif dan Raisa, main capai-capai masuk beg...sekali bila nak bayar memang terus cecah satu juta lebih...

Hasil rampasan hari pertama...tadaaaa...utk babah..utk abang hadif..utk Raisa

Tiket ke Bandung Hubby beli masa Raisa dalam kandungan lagi. Kononnya tak payah bawa baby sebab trip nak bershopping. Bila Raisa dah ada, hati saya langsung tak boleh terima kenyataan anak dara itu akan ditinggalkan. Jadinya beli juga tiket untuk Raisa (bukan tiket, tapi bayar insuran sahaja) dan, terbanglah anak dara saya itu ke Kota Bandung.

Travel with baby memang mencabar sebenarnya. Tambahan pula Raisa kalau nak tidur mama terpaksa goyang Inul dibuatnya. Cuaca di Bandung adalah hujan. Pagi petang, siang malam. Apapun, trip jalan-jalan cari makan kali ini memang berjumpa dgn tempat-tempat makan yang best, antaranya Sang Kuriang, Kampung Daun, Masakan Padang Simpang Raya, Karamba...ish..ish..ish...balik Malaysia tak berani naik dacing...hahahhaha

Layan gambar aje la ye, baru nak warm up ni, belum ada tenaga nak menulis panjang-panjang...


konon my home...servis very bad ok. Nyampah. Serius pangkah beribu2 lemon ni...

Di lobi hotel - Raisa seperti biasa, kalau kena peluk dgn mama adalah tidur aje... :)


Pose hadif ni belajar dari auntie Nily GBS ye...

Raisa yang payah nak melelapkan mata sebab beralih tempat tidur..hahahaha

Kalau tak ke muzium ternyata bukanlah kami namanya..hahaha. Ari si Supir pun baru kali pertama sampai ke muzium ini, dia kata belum pernah dia bawa orang Malaysia ke muzium sebelum ni..
Babah: ni Sarawak
Hadif: kita orang Sarawak ke babah?
Babah: errrrk...
hahahhahahah

Babah dengan Si Lucu IchaIja. Banyak kali orang panggil Raisa si Lucu...hahahah


Family potret...ahaks..

4 comments:

mawar said...

err... pose unnie nilli???

psst... maju perot ayoh skrg? ape rahsia??? *lariksss

Intanaziela said...

mawar: hahahhah ye la.hahhaha

perut ayoh maju semaju perniagaan perabot dan kedai intan belian..hahahah

sharifah shereen said...

hai...lama tak jumpa.....-shereen

sharifah shereen said...

shereen@unimap.edu.my

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!