Wednesday, June 1, 2011

Hanging by a moment

Saya buat spring clenaning email. Lama betul email yahoo saya tak berjenguk. Email yahoo ini saya create bila mula berhubung dengan hubby. Bila saya baca balik email lama-lama, saya senyum dan gelak sorang2. Mana tidaknya, kami bercinta dengan istilah PJJ. Percintaan jarak jauh, tapi tak de la ayat jiwang-jiwang. Paling jiwang pun I love u. keh keh keh...

Hubby seorang yang kalau menulis cair jugalah dibuatnya. Saya? Saya rasa saya separa romantik aje. Mungkin sebab saya anak sulung, walaupun jiwa saya halus (mcm iklan nescafe tu...halussss), tapi saya seorang yang tegas. Susah nak tengok saya ni bermanja-manja. Leweh-leweh... ya ampun, tapi semasa proses mengenali hati budi, saya suka buat-buat kreatif walaupun saya tak kreatif. Saya akan hantar surat tulis dgn cara yang saya rasa kreatif, ambil keratan dari majalah lah, saya pernah hantar poster berserta lirik lagu N'syc guna pos laju. Terperanjat kakak ipar saya yang menerima bungkusan..hahahha. Tak tau lah sama ada hubby ingat lagi atau tidak.


Tadi masa baca email lama-lama, jumpa lirik lagu yang hubby hantar. Senyum simpul bila baca lirik lagu ni. Terus feeling in love...terus call hubby kat offshore.

Hanging By A Moment

Desperate for changing
Starving for truth
Closer to where I started
Chasing after you

I'm falling even more in love with you
Letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you

Forgetting all I'm lacking
Completely incomplete
I'll take your invitation
You take all of me

I'm living for the only thing I know
I'm running and not quite sure where to go
I don't know what I'm diving into
I'm hanging by a moment here with you

There is nothing else to lose
There is nothing else to find
There is nothing in the world
That could change my mind

There is nothing else

Agggggggghhh... apa kes la mama hadif dan raisa yang layan feeling ni yek... layan aje la yek, sementara mood nak menulis masih ada.

bila tengok gambar ni saya gelak sorang2... kurusnya masa ni, entah bila dapat figure mcm ni balik...aduh.... gambar ni masa saya belajar di UiTM Perak, time ni hubby datang melawat sambil melamar kui kui kui... nak tengok gambar orang yang melamar saya tu?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


heehehe bukan yang sebelah kiri tu okeh..yang sebelah kanan tu... :)


10 comments:

Shilla Ibrahim said...

hahahahahaha.......peeccccaaaahhhh rahsia.....

ira amira said...

oh, ingat y kiri! haha

Intanaziela said...

kak shilla: hahahahhaha sangat manis bila dikenang...kakakaka

ira: banyak lah..yang kiri tu melamar ira tapi din yang potong line..hahahaha

Effyliani's Life said...

gambar tulah yang kak intan tunjuk kan masa mula2 kenal achu. hehehe .. .. time tu asal ada masa terluang ke cc lah tmpt tujuan kan? hehehe .. tiba2 teringat aksi kak intan sambil sebut "ini mau!" hehehe sweet! windu budak2 K10

Intanaziela said...

suei: ahahahaa masa tu terperanjat bila buka2 email gambar pakcik sengih molek je keluar...dah la time tu geng2 nak keluar pi minum petang kan...hahahaha suei...ini mauuu? hhaahhaa rindu kan....masa2 kita di K10...

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

hehee..zaman cintan cintun..

dhr said...

slimmmmnye akak!!! hehe..saya ms sekolah dulu lagi slimmm tp skg tgk mcmane. akak at least da ade 2 anak, saya ni sorang pun x lg tp bdn da gemokkkk! takutt-ngeee~

-dian-

Intanaziela said...

siti: keh keh keh...

dian: ala dia, tak pe la kan..biarlah gemok pun janji sihat....tapi sebenarnya akak nak sgt dapat berat mcm dulu2 tu..keh keh keh..

mawar said...

waa.... romantika di tamporr

Intanaziela said...

mawar: hahahah iye la sangat..romantika di tampoi..hahahaha

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!