Friday, July 3, 2009

U make my day, son.. :P

Hari ni ke sekolah hadif, ada Parents Teacher's Day. Hadif tinggal kat umah dengan mak langnya, menyiapkan homework. Sampai je kat Q-Dees mama hadif ni dapat no. 12 okeh. Ramai rupanya...hahahahah . Jumpa Teacher Hema, dan alhamdulillah mama bangga dgn pencapaian Hadif. Well done boy..rasa cam termalu2 mama sebab teacher2 dia semua puji dia... kembang la mama yang dah sedia kembang ni yek...

Ini adalah kali kedua mama pi amik report card Hadif. Kali pertama dulu pun teacher dok kata dia very good...banyak improvement..dan untuk kali ni..terpegun mama bila teacher kata hadif ni "memory power". He can momorize immediately when teacher read a sentence. No wonder satu buku dia boleh hafal okeh. kihkihkih... dan yang paling mama tak sangka bila Puan Nani bagitau, one of the parents nak enroll anak dia masuk Q-Dees, sebab tengok Hadif, hadif yang polite, hadif yang good boy..hahhahaha. Polite? hahhaha. Tapi memang Hadif dgn semua orang dia ok, kalau jumpa orang, memang dia mesraaaaaa sokmo. Laju je dia nak salam...
Teacher Hema komen:

Hadif seorang yang sangat talkative. Tu memang dah sure okeh. Hari2 ada aje cerita yang dia nak share dgn teacher2 dia..dan dia sangat positive. Tak pernah pergi sekolah dengan muka masam...happy je kalau masuk kawasan sekolah..dan paling mama gelak bila teacher kata " I love him so much.." hahahha. Hadif ni mama tengok tang English tu oklah, dapat semua betul, tang maths tu..dia dok buat careless mistake okeh..dok buat 9 yang terbalik la.. dan jawi dia memang dapat markah paling sikit... tak pe la, lepas ni nak concerntrate kat Agama lebih sikit.







ni contoh yang dia buat careless mistake..



ni utk jawi dia babah...huhuhu tapi teacher Nurul dia puji..kalau dalam kelas, he is the one yang akan angkat tangan nak baca... alhamdulillah.. :P

Untuk Reading, dia dah baca book 6. Tinggal lagi 2 buku je nak habiskan.. yang ni mama curious gak, sebab dia boleh hafal satu buku... apakah dia menghafal sajer atau dia regconize all the words? tapi teacher Hema kata dia kenal words yang teacher tanya balik...
Dalam gembira, terbit juga rasa sedih. Sedih pun bukanlah sedih apa, sedih campur terharu, campur bangga. Mama ingat lagi, suatu masa dulu, doktor pernah kata akibat oksigen yang kurang sampai ke otak, Hadif mungkin akan slow sikit dalam perkembangan. Alhamdulillah, Allah itu Maha Kaya dan Maha Mengasihi, memperkenankan doa mama dan babah hadif ini. Dulu, Mama pernah kata "seandainya Hadif mengalami kekurangan, mama redha..." dan hari ini, mama bersyukur sangat atas apa yang Allah beri..semoga Hadif terus cemerlang...menjadi anak yang membahagiakan kami; sebagai ibubapa, dan membahagiakan sesiapa sahaja yang mengasihi dirinya.. :P amin..

Eh, la,...mama menulis macam hadif dapat 20 A dalam SPM pulak...walhal baru dapat keputusan kindergarden..hahahahah.

Tadi, masa mama balik ke rumah Opah, mama dok cerita la pasal pencapaian Hadif tu, laju je dia cakap "yesssss... I am a winner" hahahhahaha. Tak baik riak tau Hadif..mama dulu pun masa tadika dok pulun no. 1 gak....kalau tak caya tanya opah dgn atuk..kihkihkih.. :P

oklah, setakat ini dulu...selamat berhujung minggu.. :P
p/s: my dear emily...tak nampak pun tadi...?

9 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

al-hamdulillah hadif ada ciri2 insan cemerlang :) x kira la klu sy pun hepi gak..hehehe eeeeeeeeeeeee x sabar nak tggu maryam p tadika thn depan.. minta2 dia diberikan akal yg cerdas dan tubuh badan yg sihat :)

hadif jd menantu ciksue nak? akekekeke

Intanaziela said...

sue: alhamdulillah...semoga ciri2 tu berkekalan sampai ke besarlah hendaknya.. :P

maryam jadi menantu auntie intan? oh i like... :P

Ana said...

alhamdulillah..nie la hikmah disebalik masa lahir dia yg penuh dugaan tue kan intan..
adik auni pun nk pegi Q-Dees jugak laa nnt..ehhehe

rosmona said...

good boy hadif.. sejuk perot mama ngandungkan mu..

Intanaziela said...

ana: ana..anak ke yang cakap dgn puan nani nak hantar anak gi q-dees jugak nanti? puan nanti bgtau intan,tapi malu la pulak nak tanya siapa..hahahahah

rosmona: alhamdulillah.. :P syukur pada Allah atas pemberiannya...harap2 berterusanlah kemajuan dia sampai bila2.. :P

sya said...

Alhamdullilah

Doktor bukannya Tuhan tahu masa depan. Selagi kita usaha mengajar InsyaAllah anak akan berjaya

Intanaziela said...

kak sya: betul tu kak..dulu intan rasa cam risau je, maklumlah doktor dah cakap begitu, tapi yakinkan hati, yakinkan diri, doktor bukan tuhan..hanya allah yang tahu apa perancangannya kan kak.. :P

Ana said...

ishhh intan..apa pulak ana yg tny puan nani tue..auni tue belom setahun lagi intan..malu jek poyo-poyo gi tanya kt Q-dees awal2..hehehe..nanti auni dah 3 tahun baru ana gi tanya..ehhehe

As said...

Alhamdullillah.. result nyer ok... bagus la.. pandai hadif....
nanti bila masuk skool blajo lagi pnadai² yg...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!