Monday, September 14, 2009

nak buat kuih...nak buat kuih...

Weekend kali ni menghabiskan masa bakar biskut raya. Berdua dgn ibunda terchenta..huhuhu..alhamdulillah dapat siapkan 6 jenis biskut, tapi jenuh jugak lah..mungkin faktor usia..hahahaha.

Hubby is away to Kerteh. Attend course. Patutnya plan asal saya pun ikut jugak, dia nak bawak pi butik pakaian kawan dia, tapinya dok memikir hari lebaran yang tinggal hanya beberapa hari, terpaksalah saya tinggal huhuhuhu.. tapi tak pe la..kursusnya hanya setengah hari...hahahhaha.

Insyaallah saya akan mula bercuti pada 18 September, hari Jumaat. Tahun ini saya beraya di Lanchang, Pahang. Alhamdulillah, tahun ni hubby beraya di darat. Insyaalah, gambar raya tahun ni saya sengih lebar2 la...tak macam tahun lepas..emo tak pasal..hahahahah. Di kesempatan ini, saya mengambil kesempatan, menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya disepanjang saya mencoret dan menulis di blog ini, ada yang mengguris perasaan anda semua. Semoga Aidil Fitri yang kita raikan ini, diraikan dgn penuh kesyukuran. Buat saya dan keluarga, alhamdulillah, azam untuk bersederhana dapat dipraktikkan. :) Jemputlah datang ke rumah...tahun ni rasanya saya tak buat rumah terbuka kerana pintu rumah saya sentiasa terbuka menerima kehadiran kawan-kawan sekelian....

Sebelum saya berhenti menulis, jemputlah menjamu mata kuih tart nenas yang dah siap dibakar...kuih kegemaran saya...tu pasal la kena buat every year...tak cukup kalau setakat beli sebalang dua..hihihihi.

8 comments:

Ana said...

hehehe..kueh raya buatan sendri..sudah semestinya kena datang rasa nie..hehehe..
ana pun suka tart..tp ana suka tart bunga yg terap tue..suka sangat2..kalau dpt yg sedap tue mmg buleh pulun abis punya laa..hehehe..

Intanaziela said...

ana: jemput datang umah ana...boleh makan banyak2...hihihi

rosmona said...

wah wah wah.. mabelesnyer kuih raye... amik la pic kuih2 yg lain lagi.. org ni suke tgk pic makanan bulan2 pose ni..

p/s : cantik kuih..

Intanaziela said...

rosmona: kahkahkah...kuih lain tu dah malas nak amik gambar...kuih tart ni kuih mula2..energy pun banyak..yang lain tu dah ujung2 akak udah penat daaa...faktor usia kot? hahahah

re: cantik kuih? secantik sipembuatnya? kahkahkah..giler perasan...jemput datang umah..jeruk tu nampaknya buruk sendiri la dalam peti ais dik oii

mc ta said...

6 jenis kueh raya..byk tuh...
kita 6 jenis gak..tapi sumer beli..
selamat hari raya buat Intan gaks..
maaf zahir batin :-)

Intanaziela said...

selamat hari raya juga buat mc ta dan family...maaf fizikal mental mc tak...hiks

p/s: 6 jenis kuih yang dibahagi kepada tiga bahagian...:P

Nurain said...

sedapnya kuih..tahun ni I tak buat kuih la...

As said...

sure raya thn ni lebih bermakna sbb ader hubby kan.. hmm rajin intan buat kuih.. kami ni .. x tau la bila baru nak buat.. hehehe
hmm sedapnyer tgk tart tuh.. dah jarang org buat tart bentuk camni

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!