Thursday, August 14, 2008

Demam la pulak

Malam tadi, masa peluk2 Hadif, rasa badan dia panas. Amik termometer, tembak telinga dia. Wah, panas tu, 38.6 dan aku terus bagi dia makan ubah demam. Patutlah nampak monyok je dia. Tapi hairan betul, tak semena2 badan dia panas. Ajak dia naik bilik, rehat. Dia cakap sejuk, mintak selimut walhal aku pegang dia panas yang amat. Kesian anak mama tu.

So pagi ni, definately dia kena skip pi skul. Babah bawa hadif jumpa Dr. Zulkifli kat SMC. Tadi sempat bawa dia naik ke ofis ni, dalam demam2 pun request nak main game. Hadif...hadif...idup je jari jemari dia tu kalau memegang mouse. Yang tu memang mewarisi kebolehan babah dia. Kasi la games apa pun, tau aje la diorang dua beranak tu menggayakannya.

I am very busy today. Pagi ni ada meeting for Majlis Berbuka Puasa, pas tu menyiapkan budget utk disubmit pada kak shilla. Aje yang giler. Kepala pun dah ting tong nih. Sakit kepala yang amat, rasa cam kalau dapat tido alangkah bestnye. Heh, mimpi la jawabnya. Tak sabar nak tunggu ujung minggu. Nak pi JB... aktiviti 2 dalam 1. Pi wedding my cousin sambil jalan2 ke JB. Nak rehat...nak rehat... err..berjalan rehat ke? tak kisah la..as long as tak kena kerja, tak kena pi kelas,...oklah tu.

Till the fingers meet the keyboard again, take care!

p/s: Happy Birthday to my friend, Atie. May Allah Bless you...

5 comments:

Sue@MamaMaryam said...

semoga hadif cepat baik...nak tambah akal lg la tu :)

Intanaziela said...

sue@mamamaryam: insyaallah..thanks ye doakan hadif.. :P

farah amoi said...

get well soon hadiF...
and selamat ber-holiday to intan

PuteriSatu said...

la ciannya hadif....demam nak pandai lagi tuh....kan hadif....auntie doakan hadif cepat sihat...

sya said...

semuga hadif cepat sembuh

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!