Tuesday, August 19, 2008

Rombongan Cik Yah ke JB Part 2

Actually percutian kami ke JB ni nak menghadiri kenduri kawin sepupu aku di Taman Pulai Perdana. Tapi, dalam nak pi wedding, sempat jugaklah kami menjadikan percutian kami ni percutian 4 in 1.






Hari Jumaat tu kami tido di Ayer Keroh. Pagi2 Sabtu bertolak ke Johor Baharu. Kesian my auntie "old lady" yang sesat larat sambil makan langsat. Lepas pengantin bersanding kononnya nak pi Danga Bay, unfortunately hujan lebat yang sangat2. So, takmo buang masa, terus aje ke Ayer Hitam. Actually my sister punya boyfriend si Pasu (sebab dia berasal dari Ayer Hitam, kengkawan diorang bagi nama pasu, aku pun ikut ajela panggil pasu...) ada sama, so tak de la bimbang sesat. Tak sangka pulak sampai kat Ayer Hitam tu dia bawak kami ke kedai makan keluarga dia. Malu pulak rasanya. Tak plan pun nak pi jumpa makcik Cah dan pak cik Ajoi. Bertuah punya budak la si pasu nih...

Aku tak de la shopping beriya pun. Amik jugak lah frame "assalamualaikum" yang nak dipasang di rumah kami nanti, dan a few hiasan untuk bilik hadif. Dah banyak2 barang ni jadi tak reti nak memilih pulak. Pening sungguh. Lepas beli serba sedikit barang (sedikitkah kalau sampai penuh bonet? wakakkakakaka) Kami pi Batu Pahat pulak. Umah mak usu aku. Kononnya hubby kata esok paginya nak balik ikut muar, terus ke tangkak. aiyoo..shopping di tangkak pulak? Tapi aku rasa kalau beli kain ela kat tangkak pun no point, sape nak amik tempahan lagi kan, so pujuk la hubby soh lalu lagi kat ayer hitam. Nasib baiklah dia agree. Sampai je kat situ, aku borang la segala makneka patung2 yang sungguh comey itu, macam2 ada! Mak sempat sambar tikar buluh tu satu..aku pun nak jugak satu. Pening sey tengok barang2 yang penuh satu bonet kete tu, tapi...aiman tak kisah...hahahhaha


On the way balik tu singgah makan tengahari kat hentian sebelah Seremban. Dalam dok makan tu sempat pulak pakat dgn mak singgah Nilai 3. Sanggup aku drive. suh hubby dok sebelah. Sampai Nilai 3 hunting la apa yang patut. Bertambah sarat kete lagi. Hubby kata, kalau nak turun dari kete jenuh nak kena lompat. hahahhaa. Nasiblah kan..bukan selalu.

So, kami sampai umah kira2 kol 5 petang. Sempat singgah ke Berjaya Park sebab si Ah Chai tu suh pilih tiles nak pasang kat dapur. Malamnya sumer orang flat...wakakakakka cuti2 malaysia punya penangan.

4 comments:

farah amoi said...

sakan berjalan

Intanaziela said...

farah: sambil menyelam sambil minum air farah..heheheh

sya said...

Sabo ajelah panggilan Pasu tu .. ketawa kak sya baca

Intanaziela said...

kak sya: tu la..mcm kelakar kan..tapi bila dah panggil pasu, mcm best ajek..kekekek

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!