Wednesday, June 27, 2012

Kaki Jalan

Situasi:  Rumah ku Syurga ku
watak utama:  SK aka Babah
watak separuh utama:  intanaziela aka Mama
watak tambahan @ extra:  Hadif, Raisa & Kauthar

Babah tengah duduk bersimpuh atas sofa.  Mama tengah golek-golek dengan anak-anak.

Mama:  Buat apa tu yang? tersenyum-senyum? cuak jugak takut tersenyum2 baca message awek fesbuk ke..hiks

Babah: Hehehe..mahal...mahal...mahal... sambil geleng kepala

Mama:  Apa yang mahalnya? lagi la cuak...apa pulaklah plan dia nih..

Babah:  Tiket kapal terbang pergi Perh. hahahha

Mama: Woi! hahahah agak-agaklah, penat pi Hong Kong tak abis lagi...jangan buat pasal yang..nanti awak yang pening...

Babah: hhahahaha adoi...

p/s:  Inilah kan..kalau dah namanya kaki berjalan tahi lalat ada kat tapak kaki memanglah kepala otak tu tak berhenti fikir nak berjalan.  Oh Perth..wait for me (bajet macam Cik Bunga yang nak raya kat Perth tu)

13 comments:

Nas Lie Yan T said...

PERTH !!!
Hamboi !! cargasssss gitu !!!

Plan nak g bila tu?
boleh janji g sama2.

(intan, abaikan komen sebelum nih. sebab blog tu Xdikemaskini kan pon...kuikuikui)

Hadif Khawarizmi said...

Yanti.. angan2 (wishlist) tgu anak2 besar2 sikit. nak bawak senang nak tinggalkan pon senang hahaha..

Intanaziela said...

Yanti: hihihihi angan2 tuuu kan babah dah cakap....hahaha

Nas Lie Yan T said...

Hehehe....baguslah watak babah tu ek... Nk bwk dan nk tinggal. Kuikuikui... Kot kot kauthar dapat adik plak lagi... Kuang kuang kuang

Xper... Rezki tu..

Pssstttt.... Sbnrnya early nov nih yanti g perth ler. Shhh...kuikuikuu

niL said...

Motip!! Potong Jalan?????????

Nehi! Nehi! Nehi!! Kabhi Nehi!!!!

PM said...

mama x nak bawak 'anak' yag sorang ni ke??? hehehe

Intanaziela said...

Nily: jeles punya pasal cik bunga nak raya kat Perth...hiks

Ya Allah, murahkan lah rezeki babah, dapat kami beraya sama2 dgn cik bunga kat Perth..amin...

hahahhaha

Intanaziela said...

Yanti: enjoy ur Perth traveling dear... oh I like... lepas Perth mana pulak? hiks

Intanaziela said...

Nani: moh nani moh..lagi ramai lagi bagus, senang kami ada orang ngasuh adik2 kecik ni...tapi tiket mintak sponsor dgn cik bunga...dia kaya..hihihih

niL said...

Saper Cik Bunga tu? Kaya sgt kah dier??? Haha

Moh kak..sekali sekala raya obersee kite...amacam!!!!

Intanaziela said...

nily: kalau ramai2 mau la..takat aku kau dan dia tak mau la...takut sedih nangis2 kat perth...tak best la..hihihihi

alialisa said...

hah aku jeles yeee..ampunn

Intanaziela said...

Kolin: jgn ko jeles dik..mari kita sama2 mengembleng tenaga cari duit pergi Perth..moh..moh.. perghhhh...hahahah

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!