Monday, December 17, 2012

Dok jauh-jauh kemain merindu yek?




Lagi 2 hari cukup haul hubby pi mencari rezeki.  Bukan takat anak-anak aje yang dah rindukan babah, tapi mak budak ni pun dah rindukan babah kah kah kah.  Tadi tengah buat kerja dalam hati tu dok terkenangkan hubby tiba-tiba je mesej masuk. Hahahahha.  Gelak besar jadinya.  

Insyaallah tahun depan nak masuk 10 tahun dah berkongsi hidup. Ada masa berlaga angin juga.  Bak kata hubby masa bercinta dulu, dua hati dan dua jiwa, manakan boleh jadi satu.  Apa pun duduk berjauhan ini memang membuatkan kami sentiasa rindu merindui matilah ayat jiwang karat kena kutuk dengan Nily  

Bak kata Haris dalam Istanbul Aku datang "Dua jiwa yang dah sebati, payah untuk dileraikan"

Semoga saya dan hubby sentiasa maintain bahagia begini.  Ada masalah ke, tak de masalah ke happy aje.  Tak perlu jadi orang lain.  Dulu dapat email lomantik-lomantik dari hubby, saya sengih lebar bila membacanya sekarang :

Waalaikum salam..
SAya singgah kat cc port lama saya. Dah lama tak
datang sini. Nanti kat umah tak bley balas surat
awak.. saya bawak pc saya hantar repair dia punya
cd-rom tak ok. Saya tak leh nak install byk game sebab
ada program yg tak complete. Sebenarnya bukan masalah
baru pon.. dari awal2 beli dah trouble.. tapi di
sebabkan game tak berapa penting mana bagi saya.. saya
just ignore it. Ni saja laa nak betulkan dengan
upgrade sket program.
 
Saya dah baca surat awak.. emmm... terima kasih. Tapi
tak yah laa puji lebih2. Kang makin kembang sapa yg
susah? Akak jugak. Apapon biarlah saya berterus terang
ngan awak. Awak tak pernah buat saya bosan.. Cuma saya
yg kadang2 membuat kan awak jadi bosan. Maklum laa..
kan awak gak yg kata saya ni berangin. Saya ngaku
dengan kelemahan diri saya. Tapi kalu nak di banding
kan dgn yg dulu2.. Dah byk improvement. Cuma ada
masanya tak tercontrol gak. JAdi.. kalau boleh biarlaa
awak kenal siapa saya yg sebenar. Bukan org yg duduk
di dlm topeng kepuraan. Kalau awak rasa awak tak bleh
tahan.. apa yg buleh saya buat.. kan.. Abg sedih ni
dek.
 
Wak.. saya dari umah nuyull.. Makin ramai anak buah
saya kat umah tu. Tak masuk abg nya yg kesekolah.. ada
4 org. 10 bulan 3thn 4 thn 6 thn. Er.. kensel laa nak
anak ramai2 wak. Fenin! Kakak tanya cam ner kalu saya
ada anak seramai ni.. Er.. saya riba yg kecik.. pas tu
peluk yg tiga2 lagi pas tu saya buat mata putih jerk
yg tinggal.. ngan lidah terjelir.. kakak saya ketawa
jer. Itu laa.. kena buat plan lain laa yang.. Sorang
pon tak per wak. Buleh? Hahaha!

WAk.. sapa yg promote awak teh slim tu..? Cakap kat
dia awak dah slim dah.. kalu dia tanya sapa yg cakap
.. kata pakchik awak cakap. Takyah nyeksa diri.. kalu
cam sekarang pon.. dah ada org yg menyintai awak
separuh nyawa. Saya laa tu. Jaga kesihatan baik2. Itu
yg penting. BUkan takat badan cantik tapi buat tu tak
larat.. ini tak bleh.. itu tak leh. Biar steady ye
wak.

Sampai jumpa lagi. Take care.. There is nothing else
to lose.. There is nothing else to find.. There is
nothing in the world.. That could change my mind


Sekarang mesti semua dah tahu kenapa saya tak kurus-kurus.  Baru nak diet hubby dah kata tak payah.  Itulah dia hubby saya, yang sentiasa menerima saya tak kira macam mana saiz isterinya hahahahha.  Bila baca email tu buat saya gelak lagi, ye la kononya nak anak seorang sahaja...nah... dapat 3 terus...lepas pening...pening... tapi yang pening itulah yang membahagiakan.  Bila pagi-pagi hubby video call kami anak beranak yang tengah sibuk-sibuk nak keluar rumah, kecoh dengan anak-anak punya telatah, walau pun bising dan kelam kabut tapi semua itulah yang membahagiakan saya.  Saya tinggalkan anak-anak dengan wajah yang tak pernah lagi saya rasa masam kelat, mesti senyum dan ketawa walaupun saya lunyai dikerjakan dek mereka..hahahah. 

5 comments:

Ibu Double Q said...

Hahahaha.. best entry ni. Nk like mcmane?? Hihihi..

niL said...

Nak print! Nanti jumpe ayoh nak baca kuat2 surat nih! *larikssss!

PM said...

pengsan berkali2 baca surat ayoh... aduhhhhh

* pengsan sekali lagi!

Hadif Khawarizmi said...

Hepp!!

Hadif Khawarizmi said...

Hepp! Hahahaha

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!