Tuesday, November 18, 2008

Akhirnya...yahooo..ya beda bedu...

At last, habis jugak paper final aku. Lega giler. Kuar dewan dgn muka yang ceria walaupun soalan tu buat aku separa mereng. hihiihi apa pun, selepas berusaha kenalah bertawakkal. Malam semalam ada test ..dari kul 8.30 mlm sampai 10.30 mlm. Amik hadif kat umah mak, pas tu kononnya nak go through la notes for paper hari ni, tapi hampeh. Badan dah penat. terus tertido. kekekekke

Tadi, lepas exam dalam kepala tu kononnya nak qada' tido yang tertangguh. Tapi bila sampai rumah, terus je mengemas rumah. Terapi. Aku memang jenis yang payah nak tido petang. Pejam mata macam mana pun, tak mau jugak lelap. Letak kain dalam mesin basuh, pas tu aku layan ler knipnapped, chuck, house...oh bestnya...

Tadi hubby call. Tanya khabar isteri dia ni haa...boleh buat ke tak paper tadi..hihih.. awat rasa lama je trip hubby kali ni yek? walaupun smlm dia bagitau dia balik awal sehari dan suh aku fetch dia kat airport, aku tetap rasa lama...apakah maknanya yek? hehehhe

ni nak gi amik hadif kat umah opah dia. Before that, nak share gambar cup cakes yang aku tempah kat asfa utk diberi pada teachers hadif. Sebagai tanda terima kasih. Ye la, banyak yang hadif dah belajar. Sejuk hati aku bila anak teruna ku itu dah pandai baca doa utk ibubapa. sweet sangat. Next year insyaallah dia tak ke GA lagi, setakat ni hubby dan aku baru survey Q-Dees, dan setakat ni kami puas hati ler dgn susunan program sekolah tu, apa pun we'll see apa yg hadif boleh gain knowledge kat situ nanti... semoga yang terbaik menjadi milik Hadif, the apple of mama and babah heart..


soksek: Bila tanya Hadif, next year nak sekolah kat mana, dia jawab Q-bees. hiksssss

10 comments:

aNIe said...

Alhamdulillah dah selesai semua paper...dah boleh relax dah ye...

Semoga berjaya nanti...Insyaallah

Intanaziela said...

kak anie: alhamdulillah..dah selesai utk semester ini...semester depan lain kira..hiks..

tima kasih atas doa ye kak... :)

farah amoi said...

so...mesti kepala dah ringan kannn...?
dah leh relax...and...cari lagi perabut umah...mana yg x lengkap lagi
hehhehehe

al-hamdulillah hadif nak ke Q-dees..senang keje intan nanti

sya said...

Alhamdullilah dah habis exam.. boleh le berfoya2 ha ha ha.. jom dtg rumah kak sya

Effyliani's Life said...

kak intan ... cutenyer cup cakes tu ... wat sendiri ke? nk juga ... hehehe ye dah cuti sem ... yabedda bedduuuu

mc ta said...

intan,
semlm pun kita pi ambik report card Danish kat GA..tapi tak de beli cup cakes pun..he..he..
Punyalah susah hati before pegi since tak tahu how Danish doing @ school. Tapi dah jumpa teacher2 dia..rasa sejuk hati..
Hopefully, tahun depan he's doing much better. Same with Hadif kan?

Intanaziela said...

farah: cari perabot baru? cam best je idea tu...kekekek tapi nak letak kat mana...umah kecik sajor..kekeke

kak sya: alhamdulillah kak sya..dah habis part yg memeningkan...jln umah kak sya? cam best je idea tu..nanti nak tanya hubby..dia pun ada kawan kat area sepang..leh la berbahagi dua kalau ke sepang nanti..heheheh

sue-e: tempah sajorr...mana ada masa nak buat? lagi pun mana akak reti? kuang..kuaang..kuang..

mc ta: Danish next year dah 6 year kan? insyaallah he will doing better next year...harap hadif pun sama lah..:)

rosmona said...

alhamdulillah...selesai sudah..mama, mane aci..hanna pon nk cup cake tuh...

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam perkenalan

cantik cup cakes tu
decoration kat cup cakes tu pun lawa...

hope tak kisah KP link yr blog to mine

Intanaziela said...

rosmona: hanna dah reti makan cupcakes ke? mari la datang umah mama ini..boleh la mama jamu dgn cupcakes yang somel mcm hanna tu...

k.i.t.a.p.u.n.y.a: thanks krn sudi menyinggah ke blog intan

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!