Saturday, November 22, 2008

Genius Aulad - Little Ihtifal


Petang semalam, bergocoh2lah balik amik hadif, atuk dan opah kat umah. Hadif ada little Ihtifal kat Dewan Jubli Perak, SUK. Kelas sungguh budak2 sekarang yek, ada konsert sekolah kat dewan besar. Aku dulu, buat persembahan kat dewan orang ramai jek. hihihi.

Before ni, bila tanya hadif, hadif berlakon jadi apa, dia kata jadi burung. Aku ingat jadi sekumpulan burung ler, tapi bila kuar kat pentas semalam, dia lah satu2nya burung pada malam itu. Tak sedar dalam gelak2 air mata aku meleleh2. Anak aku dah boleh acting atas pentas? tak de langsung muka takut atau gementar. Selamba sungguh..berlari ke sana..berlari ke sini, hehehe mentang2 ler anak aku tu ligat yek, teacher bagi watak jadi burung. Tapi aku suka sangat. He is only 4 years old yek. Rasa sangat bangga.


Dear Babah, Do take a look at the pictures. I am very sure u will be happy with your son's achievement. Rasa macam tak percaya, that boy, yang ada atas pentas tu, anak kita. Bila terbayang moment yang dia terbaring kat katil ICU dulu, tak sangka anak itu sekarang tengah ber "acting" menjadi burung. Bila dengar orang ketawa tengok burung tu laju benar berlari ke sana kemari, mama jadi lupa nak snap gambar dia... oh Hadif, you really make mama happy... (i shed my tears....huaaaaaaaaa)

To all teachers of Genius Aulad, Kota Kemuning.. Thanks you very much for your kind, Terima Kasih diatas segala tunjuk ajar buat Hadif, maafkan segala kesalahan dan keligatan anak ku itu.. (hanya yang sabar sahaja yang boleh handle hadif..) Insyaallah, satu hari nanti kita akan berjumpa lagi..

Balik je dari little ihtifal tu, terus bawak dia pi mc donald..beli kan dia toys and bubur. Dah janji, if he perform well, mama belanja McD. Gambar2 lain nanti akan diupload kemudian yek. Hari ni nak mendobi dan kemas rumah dulu..till then.
p/s: Mc Ta: mana Danish yek? puas intan carik, nak snap picture dia. Ramai sangat kan. Lebih kurang 500 student. Caya lah teacher leh training student diorang. phew!!

8 comments:

ya-ummi said...

la..yang jadi burung tu anak intan ke? he's so cute..klakar ok, satu dewan dok gelakkan dia..cute :)

farah amoi said...

intan...
wahh..kalau saya pon mesti terharu
kita dok ingat anak kita still "anak kecil" lagi
x sedar masa pantas berlalu...

kalau farah pon..pasti bangga + terharu..


ada tugasan lain utk anda
ambik kat blog saya yea...!

mc ta said...

intan.
laaa..burung tuh..hadif ke?
mg lah satu auditorium tuh gelakkan dissince dia tak berhenti2 lari. Dah lari few round..diap pi tanya teacher dia, kena lari lagi ke tak. Then may be teacher dia cakap yes, dia lari lagih..he..he..cute betul.
Danish dlm grup org2 kat pasar..so..susah gak nak snap gambar. Kita dah dah pakai digicam biasa jer..tak cam mama hadif yg cantik berbaju kurung pink + bercamera DLSR yg panjang muncung tuh..he..he..

Intanaziela said...

ya-ummi: hehehe betul la tu, hadif anak teruna intan yg jadi burung

farah: emm..he will always be my baby...tapi mmg tak caya dia yang ada atas pentas tu...hehehe

psst: nanti intan jenguk blog farah yek..

mc ta: huhuhu awak nampak kita yek, tapi x mo tegur..awat? kalau tak leh la kita jumpa live in person...

intan gelak sambil menangis tengok anak jadi burung atas pentas. semacam mimpi tengok dia kat atas tu...psst: emo kan mak dia nih?

EdaManAli said...

assalamu'alaikum,

nk tya, brape yuran bulann anta ank kt Genius Aulad?

TQ.

Intanaziela said...

EdaManAli: monthly fees dia termasuk kelas komputer RM238.

Koonch said...

Oh... anak you ke yang jadi burung tu? We enjoyed his antics. Cakap ngan dia "well done".

Koonch said...
This comment has been removed by the author.
Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!