Thursday, March 12, 2009

Apa bila jiwa kacau

Aku tengah serabut perut. Jiwa kacau. dan macam2 lagi. Tambahan kawan karib aku aka hubby kat offshore. Tak de siapa tempat aku nak meluah perasaan. Biasalah dalam hidup, mana ada jalan senang je. Mesti lalui fasa2 berliku jugak. Tak de masalah dgn rumah tangga, ada masalah lain pulak. Normal. Tapinya aku ni, agaknya dah lama tak menangis, tu yang jadi gini. Bila dah nangis, dah bercerita bagai kat hubby, rasa lega.
kalau ler boleh ikut gi offshore ni..best tak agaknya? :P

Pagi ni received an email from hubby. He wrote something that really can make me smile. Lebar okeh. Always like that. He is the one who will always listen and make me smile. Thanks yang.


"Saya akan menjadi pendengar awak waktu keluh kesah awak. Di waktu perasaan libang libu.. Waktu gembira dan riang ria apatah lagi. Cheer up! Hidup bukan utk hanya memikirkan masalah.. Masalah adalah utk kita meningkatkan kematangan diri berfikir agar menjadi org yg lebih berkeyakinan bila diuji dengan masalah2 seterus. Bukan jatuh terduduk dan tak mahu bangun2 semula. Akan sampai ketikanya musim akan reda.. semuanya akan pulih seperti sedia kala


Saya sayang awak.. i love you.. Emuuah.. No one but you.. " - hubby-


panjang lagi emailnya, but yang ini memang meronton hati..yang lain2 tu antara aku dan dia sajor..hihihi


That's my hubby. Dari sebelum kawin, kalau dapat email dia, memang lah membuatkan aku senyum dari pagi sampai ke petang. Walaupun bidang kerja dia teknikal, tapi kalau dia menulis, gaya bahasanya memang mengalahkan aku. Aku suke. Tatkala aku tengah down, memanglah mujarab dapat email2 gini.


Walaupun perkahwinan dah masuk tahun ke-6, alhamdulillah, kami masih bercinta, masih saling rindu, masih bergelak ketawa, masih romantik (aiyooo romantik kah? tak de maknanya... hihihih) masih mengexplore (bahasa apa kah ini?) diri masing2, masih setia, masih gila2. Masih sama2 mengharungi saat suka duka panas sejuk. Gaduh2 manja, bebel2 manja tu biasa la kan? hiks.


p/s: Yang, thank you so much for lend me your ears, ur heart and ur love to me. I love u too, and will always do. Insyaallah mama akan kuat semangat, Allah tak akan menguji hambanya melainkan hambanya itu mampu menghadapi ujian dari-Nya, kan? :P

9 comments:

sya said...

wah bertuah.. romantiknya email tu

Intanaziela said...

kak sya: romantik ke? hihihi tapi hubby kalau menulis gaya penulisannya memang puitis...hihihi

rosmona said...

alahai....so sweeet...... ;). kalo org dpt email cenggini, bkn senyum sampai telinga lagi..sampai gigi2 ku terkeluar kekdahnya..

Intanaziela said...

rosmona: kalau gigi terkeluar, nenek lampir pun lari..hiks...

mama apih said...

Nape? tension kat aku ker...dera ko masak hari tu...sian ko, lepas aku balik jer...entry sedih2 bebenor...tak happy jumpa aku ker...sori ler...sabor yer..

-kinikubahagia- said...

kak yang....masalah tu memang akan datang selagi kita bergelar manusia dan selagi kita bernyawa....kita dapat rasakan apa yang kak yang rasa sebab lately ni kita pon dilanda masalah yang sangat hebat di pejabat.....tapi kan kak yang.....kita baca laailahailaantasubhanakainnikuntuminazzolimin......ini je la yang jadi kekuatan kita.....kita punya down sampai tahap cam nak benti keje dah tau....mata ni naik bengkak seminggu nangis jer....kak yang hubby g offshore...lagi la jauh....kita hubby kat pasir gudang...kita kat kluang....so jumpa weekend jerk....tu yg bila down kat kluang sorang2 macam nak pengsan kita rasa.....

Intanaziela said...

ayu: banyak la sedih ko..tak de kena mengena dgn ko ler..hihihi masak makaroni goreng tu small matter je ler..hihihi p/s: tak sedap jangan mara aaa

kinikubahagia: ye la ida, kena kuat semangat, kita kan wanita alaf baru..hihihi tak pe, ida pun kena banyak bersabar yek..jangan sedih2 tak elok utk baby dalam perut tu..nanti dia pun sedih tengok umi dia sedih.. :P

mc ta said...

pertama kali ku dgr "libang libu"..apakah itu?? he..he..
..pssttt..babah hadif ni keturunan A.samad said ke? kehh..keeh..

Intanaziela said...

mc ta: wakakakakak libang libu tu ada dalam kamus DBP tau...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!