Wednesday, March 18, 2009

satu ringgit

Demam plus sakit kepala. Dah 2 hari. Adakah ini demam rindu? wakakkaka. Tak de maknanye yek. Akak dah biasa ditinggal2kan nih. Tapi tipulah kalau tak rindu. Boleh control. Boleh handle. Lagi pun esok balik dah yang dinanti. hihihi

Skul holiday ni hadif tinggal kat umah opah dia. Berdendang la dia menonton kartun. Nak pi toilet pun culas. Sabo aje lah. Petang tadi opah dia citer, Hadif nak ikut atok pi kedai.

Hadif: Opah, kasi lah hadif duit
Opah: Nah, (sambil unjuk duit RM1 sekeping)
Hadif: Eh, kasi lah satu lagi, tak cukup nih.
Opah: Cukup la tu, berlebih lagi tau
Hadif: Kalau mama ni, mama kasi dua tau tak!

isk Mama pulak yang terbabit sama. Duit syiling tak pandang tau. Mata ringgit malaysia sungguh.

Cuti ni nampaknya tak dapat pi mana2lah, ye la babah dia baru balik esok. Nak pi ujung minggu mama ada kelas. Tapi dah plan dgn hubby nak ke Damai Laut next week. Tu tempat babah dgn mama honeymoon dulu. alalallalala jiwang la pulak. Tapi serius lama sungguh tak ke sana. Rindu nak tengok tempat aku bershopping time kat UiTM dulu...mana lagi billion le..hihihi. Gila kentang rindu kat Manjung. Tapi UiTM lama mana ada lagi, dah pindah Seri Iskandar. Kedai mamak si kabi tu pun entah ada entah kan tidak. Mak cik bedah kuehtiaw pun entah kat mana la sekarang.

Nak goda babah hadif nak pi jalan ke taman esplanade. kakakakaka. Pas tu amik gambar kat situ. Banding kan dgn gambar zaman student aku. Pengsanlah aku gamaknya terkejut badak tak dapat terima kenyataan size badan dah 2 kali ganda dari dulu. hihihihi. Pas tu melawat kengkawan lama kat sg. dinding. Pas tu pi jalan teluk batik. waaah berangan sakan. Eleh, bukan kena bayar pun, kan? :P

Nanti insyaallah akan dikongsi cerita percutian mengimbau kenangan silam di blog ini yea. Yihaaa roh bercuti sudah mariiii...

9 comments:

mc ta said...

ish..baca entry nih, teringat zaman kita kat USM tronoh dulu. Suka gila pi pasar malam kat manjung (w/pun jauh )..he..he..

Intanaziela said...

mc ta: bestkan pasar malam kat manjung tu...intan paling tak leh lupa kebab ayam dia..maveles...hihihi

HasneY said...

Salam intan, hmm act...Hasni selalu gak, kalau nk balik SP ikut jalan dalam, then melalui Sitiawan and Manjung, then tembus Pantai Remis. So, for you info, kat Manjung sekranga mcm tak semeriah semasa kita study dulu lagi...then food court tu pun dah lengang, then tak silap tapakpasar malam tu pun dah takder...skrg byk bangunan2 baru tumbuh bak cendawan, sampai hasni pun rasa erm..ingat2 lupa..coz byk sangat perubahannya...Ada satu jalan on d way ke Lumut, sekrang dah naik Giant.

Mengimbas di Esplaned..hmm teringat sungguh masa kita dating erk...ntahlaa apa jadi ngan mamat2 tuh..hikh..hikh...itulah pertama kali juga kita dipertemukan Intan erk?....Kadang2 bila imbau2 balik..lucu betul zaman study kt situ dulu..and really miss dat time.

Intanaziela said...

hasney: mana lah agaknya mamat2 yang mengorat kita tu yek? kakakakka zaman kegemilangan la konon...peliknya kita dok satu kampus tapi tak kenal..orang yang kenalkan kita... :P nasib kita bolayan sama diorang ..hihihi

banyak sangat ke perubahan tempat tu hasney? ni yang tak sabar nak tengok...

mama apih said...

Wah...Damai Laut, aku suka tmpt tu sbb hotel swiss inn tu cantik sgt...sunyi n romantik...1st time pegi aku buat surprise utk bday najib, dah lama dah 2005, ingat tak aku call ko tanya(wah, aku pun nak interframe gak)hehe...bila nak ajak aku pi,.. I follow...

Intanaziela said...

ayu: aku ingat..ko tanya tempat tu ok tak nak buat suprise kat najib..hihihi best ek? sunyi jek? aku pi time honeymoon, sekarang bawak hadif, sure tak sunyi lagi..hihiihi

Effyliani's Life said...

huhuhu missing uitm manjung lah kak intan.dlm byk2 kenangan, org paling ingat masa keta xbf opah yg org sarawak tu ... beramai2 penuhkan keta tu tengok citer apa apa ntah kt panggung arassu. penuh keta tu mcm sardin. hehehehe ... kan best kalau dpt wat reunion kt sana esp ngan x-08b & k10. how i wish

Intanaziela said...

suei: ahahkan..si opah lenjan je kete pakwe dia tu..kita gelak sampai sudahkan...tengok wayang kat panggung banyak tikusss..kakakkakak

effazulkifly said...

tan, jgn lupe gi mkn sik briyani ayam madu kt lumut tu...aku lupe daaa name restaurant tu hehehe...ish lamanya xgi manjung, last aku jejak lepas grade masa unty aku meninggal 2005 dulu...pastu sampai skrg xjejak dah...skrg lagilahhh cemaner nk jejak kan....

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!