Saturday, June 13, 2009

Balik Kampung

Bersiaran langsung dari Kg. Tedong, Lanchang. Tengahari tadi menghadiri kenduri kawin di kg. Chempaka. Petang ni tak de plan apa2. Ruma nenek hadif pun sunyi sebab sepupu2 dia dah balik minggu lepas, jadinya kami sekeluarga aje ada di kampung. Tapi pagi tadi sempat pi main2 dgn Adik Alif dan Adik Alya. Nanti mama tepek gambar alya yang cute itu. Geram sungguh. Dan, gambar abang Hadif tengah bagi tazkirah kat adik alif. hihihihi.

Update:

'Alya and Mama...

Jenuh nak buat dia gelak..kena lambung2...acah2...ish..geram..bila la turn mama nak dapat anak dara pulak nih... :P


close up sikit cik 'Alya Nur Batrisyia nih...




Tak lupa, buah hati mama...yang ke kelas swimming semalam....

Gambar2 tu semuanya sebelum satu incident. Semasa kami di rumah Andak Hadif, jiran andak telah menghentam belakang cik City kami tu. Luka la bumper cik City. Rasa sedih mama tengok cik Siti tu..ye lah, nampak ketara pulak tu, sohih kalau nak cat balik kena cat seluruh bumper. Babah pun nampak tensi sajer... apa pun mama cool saje...ye la, dah nak terjadi. Kena sabar dan sentiasa menerima kejadian tu sebagai dugaan. Barang yang kita sayang, mestilah kita rasa sedih. Cuma mama pelik la.. kenapa cik kak tu undur motor macam undur kereta. Dah tu dia boleh cakap gini "biasa tak de kereta ..." hihihi bukan kami parking kat depan umah dia, kami parking kat depan umah andak hadif. Maknanya, dia tak fikir panjang masa nak undur motor tu, dia main ikut suka dia jek. Bila dah jadi gitu, baru la nak menyesal... Pakai kereta ni adatlah kan.. kalau kita tak langgar orang, orang langgar kita. Syukur kerana cuma calar2 je cik City tu, ada orang, dah la kereta kemek, nyawa pun melayang sama. Jadinya, kami terima semua tu sebagai satu ujian.. :P psst: babah, senyum sikit...!

5 comments:

rosmona said...

alah tomeinyer nampak gigi 2 batang..

sya said...

Eh insiden keta no sama tu cam insiden keta kak sya .. cuma satu alphabet hujung je lain.. yg lain sume sama termasuk warna dan model kereta

Intanaziela said...

rosmona: tu la..geram tengok dia...

kak sya: hahahah suratan atau kebetulan kak sya...hihihi

Ana said...

Intan=cepat sikit dapatkan anak dara tue..kang leh jadik kawan sepermainan auni..hehehe

Intanaziela said...

Ana: amin..amin ya Allah... ana doakan sama yek.. :P

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!