Thursday, June 25, 2009

Hadif dan babah...

Semalam, semasa hubby nak start kete, nak balik kerteh, bateri pulak kong. Dah sampai ajal ko bateri.. mujur aku ada simpan cash voucher noel..siap delivery sampai kat umah. Masa hubby nak keluar rumah tu, jam dah menunjukkan pukul 10 mlm. Siap Chineese guy tu pasang bateri baru dalam pukul 12.00 tgh malam...siap bersembang bagai dgn hubby dan hubby aku suh aku bancuh air kopi...hiks...


Sebelum bertolak balik kerteh,..conversation antara ayah dan anak :

Babah: Hadif, babah pergi work yek malam nih..

Hadif: oooo babah nak cari duit ye...

Babah: ye la..nak beli susu hadif...toys hadif...

Hadif: Nak bawak duduk hotel....

Mama: hahahha amboi..dok hotel sesaje...ingat babah dia gi cop duit agaknya...


Pagi ni, on the way hantar dia pi sekolah

Hadif: Mama, babah gi work 3 days kan...

Mama: Eh, tak lah, 14 days..

hadif: Eh babah ni...semalam cakap 3 days aje, pas tu nak bawak hadif pergi holidays...

Mama: Holiday aje kamu ingat ye hadif, suruh mengaji malas, suruh baca buku tak mo... :P

Ini pulak perbualan anak dan ayah lagi, dalam kereta, on the way balik dari klinik...hantar mama jumpa doktor. Kalau di tanya, hadif, dah besar nak jadi apa..laju aje dia jawab nak jadi doktor. So, on the way balik tu, dia kengkonon jadi doktor ler...

Dr. Hadif: awak sakit apa?

Babah: saya sakit hati..

Dr. Hadif: Bukan, dalam perut awak ada cacing...

Babah: mana ada cacing dalam perut saya...perut saya cuma besar sikit la, sebab saya dah berusia...

Dr. Hadif: Awak nak ubat cacing ke sirap?

hahahha dia dok jadi doktor la pulak...

pas tu..last sekali..

Dr. Hadif: Burung awak sakit tak?

Babah: Apa?

Dr. hadif: Burung....burung awak sakit tak? (sambil tunjuk kat dia punya bird...hahahhaha)

Babah: ish..burung saya tak sakit la...

hahahhahahah. Sabar aje la babah dia...anak dia buat dia cam kengkawan saje...ye la, memang dia berkawan dgn babah je kalau time babah dia off. kesian jugak, tapi nak buat macam mana, belum ada rezeki hadif nak ada adik.. :P Kami plan nak sunatkan dia secepat mungkin... senang dia nak ikut babah dia pi masjid...ish..cam ne la keadaannya bila doktor nak sunatkan dia tu yekk mau keluar semua aksi power ranges..ultraman dan transfomers dia...

9 comments:

rosmona said...

hadif anak babah..babah sokmo..layan je la kak..

Intanaziela said...

memang...diorang tu dah macam kembar siam..mana ada babah..ada la hadif..hihihi

Ana said...

comel jek baca perbualan hadif ngan babah dia..
x sabo nk tunggu auni nanti camne..skrg nie pun membebelnyaa bukan main lagi..penat ana melayan dia..hehehe..

Intanaziela said...

ana...nanti kalau auni dah start bercakap..lagi la tak larat nak layan..hihihi tak berhenti...

aNIe said...

Hahahha...adoi...hadif ni doktor aper ye...

Mesti seronok babah Hadif melayan dia sebelum ke tempat kerja...mesti dia teringat2 masa kat sana

shafahanz-iman said...

Hadif.. Hadif, keletah betul!.. terhibur bila baca converstaition 2 beranak nih..

rosmona said...

C

mc ta said...

intan,ada dgr tak sunat skrg pakai laser, so less bleeding..senang nak jaga. Tapi kena tahu pro ad cons gak lah kan.. :-)

Intanaziela said...

mc ta: ada..kat smc pakai laser la..tapi ada pro and cons jugak..may be guna cara biasa2 je la...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!