Tuesday, June 16, 2009

Jangan Pandang Belakang Congkak...

Pagi tadi sakit kepala okeh. Tak cukup tido. Tu la, orang suruh tido, dia bantai bersembang. Babah la nih... hahaha. So, bila bangun pagi, kepala dah sakit. Time tu babah hadif tengah picit kepala mama la...sambil tu mulut dia dok menyoal hadif yang tengah leka main robot dia (semalam dia pau robot kat kfc tu...boleh cakap gini : Hadif nak dua! duh!!!)

Babah: Hadif, ni kalau mama tak de...cam mana?
Hadif: Hadif cari mama lain je...
Mama: sabo aje la aku...

dia ni kalau mama dia mungkin dia tak heran. Ye la, mama garang cam singa. Tak hengat. Habis, kalau buat homework pun, berperang dgn mama. Babah dia, awal2 dah surrender. Tak boleh mengajar katanya. Dah tu, tak kan la mama dia nih nak biar je homework tak siap. Apa lagi, mula la berperang dgn anak. Hiks. Tapi, marah2 mama pun, terkawal. Marah acah2 je selalu. Ha, bila buat homework dgn babah...mula la suara babah jadi ketat...hahahhah. Mana kawan tu tak tensi... bila dia suruh eja Pin anak cakap Tin...wakakakakka. Ha, babah, gitu la mama rasa...cuba bayangkan...hari2 okeh! hahahhahhaa. Babah hadif kata..patutlah cikgu tadika tak de lelaki. Semua perempuan....perempuan lebih sabar kot... :P

Semalam babah ajak pi AEON Bukit Tinggi, Klang. Dia nak memenuhi permintaan Hadif, nak kfc's toy. Babah ni..kalau dgn Hadif...layan je..ikut jek tau. Sampai sana hadif pun buat la permintaan yang pelbagai...nak tengok wayang la pulak. Nak tengok jangan pandang belakang congkak. Pun babah dia layan. Kalau mama ajak ni..belum tentu layan, ye tak babah? hiks...

Sementara nak tunggu show, jalan2 la kat kedai nokia. Babah Hadif sudah jatuh hati dengan tipon E series...welcome to the club bebeh...hahahhaha. Lepas ni, kalau lepak kat tempat wi-fi free, tak yah la kita usung note book kita tu ye babah.... :P




Tunjuk sikit muka si salesman yang pandaiiii sangat mengayat...:P

Masa tengok Jangan pandang belakang congkak tu...Hadif bukan main la suka. Suara dia je yang kedengaran ketawa. Aku jadi geli hati pulak tengok dia ketawa berdekah2. Dulu, kalau tengok je gambar ala2 hantu, member dah kecut perut..ni boleh selamba je bergambar..satu kemajuan tu...boleh la kita tengok citer hantu lagi yek hadif...hahahhaha


Kelakar gak citer ni..boleh la buat layan boring2...hahahah

Last, but not least...gambar masa kat kampung...time ni abang hadif tengah meng tazkirahkan adik alif dia...see, betapa tensionnya si adik bila kena bebel dgn abang. :)

aduhai anak...gaya kuat membebel mu sudah terserlah sedari kecil..apakah???? hahahha :P

5 comments:

Ana said...

hehehe..hadif leh jadik lawyer nie intann..suka bercakap camnie..hehehe

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

pandai sggh hadif kasi putar...syokkan anak dah besar leh bawa bborak.. ada kawan bila babah dia xde.. cam maryamlah..byk mulut betoi..suka benar btanya...

Intanaziela said...

ana: lawyer? loyer buruk adalah...sampai jiran sebelah umah pun notice..dia kata dia tau kalau intan ada kat umah..dengar suara anak..hiks...

Mrs. Hasanif: bercakap tak henti2 boleh menyebabkan kesesakan nafas mama dan babahnya...hahahhaha :P tapi dialah segala2nya

shafahanz-iman said...

Suai benar lah kalau Hadif jumpa ngan Farhanz... boleh jadi geng gitu... ishk.. mmg tak terlayan keletah bebudak ni.. mmg... time buat homework mesti perang dunia nyer.. huhuhuhu

Nurain said...

ooo cerita hantu kelakar ya... anak-anak dara I sibuk tunggu transformers...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!