Sunday, June 21, 2009

ini betul-betul....

Percutian kami ini macam instant coffee jugak. Sambil menyelam, sambil minum air. Hiks. Hubby ada course, sambil nak attend wedding Ana, siapa ana? Ana tu dulu awek hubby. hahahahha sporting kah aku? actually aku dah kenal ana sedari aku belum bertunang dengan hubby pun. Aiman tak kisah. Lagi pun kalau hubby nak kat dia, tentulah hubby tak kawin dgn aku. Senang tak congak aku? No heart feeling langsung. Alhamdulillah, Ana bertemu jodoh dgn orang Terengganu jugak. Abang sulung Ana tu dulu sama kelas dgn hubby. Rasa sayu bila tiba di kenduri Ana...kerana perkahwinan dia diuruskan oleh abang2 dan adik beradik dia sahaja. Dia anak yatim piatu. Aku sempat bisik pada Ana...selamat pengantin baru..jadi isteri yang baik..terasa dia tu dah macam adik aku sebenarnya. :P



Lepas attend wedding, kami check in di Felda Residence..kat bandar KT. Hubby said this hotel is suck. The rates macam 5 stars tapi service tak worth langsung. Hihihi.. the food hampes..no wifi free...dan paling kelakar, masuk je kat lobby tu hadif dah cakap "eh..macam dapur mama la.." hahaha dia guna tile cam kat dapur aku sey...dan bila masuk bilik pulak..hahhaha segala alatan dia guna material sama cam kabinet kat dapur basah kami...hubby said "macam tido dalam dapur la pulak..."





Sempat ke Taman Tamadun Islam, di pulau Wan Man. Best. Aku kalau pergi ke tempat2 cam ni memang tak puas..seronok menghayati dan tak rugi bayar RM10 seorang, time nak keluar tu, tukar voucher dapat 3 cawan air..hihihi ...sebelum tu kami sempat makan keropok lekor di seberang takir. Memang maveles keropok lekor kat kedai ni... :P

Malam pun keluar makan kat kedai NIL seafood. Food pun tak sedap. Dan, malam tu aku tido awal okeh. Sangat Penat.

Pagi tadi breakfast memang tak sedap..aku tengok muka hubby kelat jek. Awal je kami check out. Terus ke Muzium Negeri. Terpegun aku bila melihat rekabentuk muzium negeri Terengganu ni...utk penggemar muzium seperti kami, tempat ini memang membuatkan kami jatuh cinta pandang pertama. Dari pukul 11 pagi, kami keluar bila jam dah menunjukkan pukul 1 petang. Baru perut terasa lapar...terus ajak hubby ke A&W batu burok, nak perkena float..sampai2 hadif dah tertido..letih la tu..end up kami berdua je la yang layan float and burger..

ni gambar masa kat muzium..kat blok B...time ni aku rasa sedih bila baca tentang pekerja2 di pelantar minyak...laki den kojo situ ...mau tak sodih..hihihi

aduh..semalam dah taip panjang2..bila publish post entry tu ilang pulak..hangin satu badan, aku terus tido...

ok, sambung balik, lepas layan A&W kami gerak balik...tapi sampai kat cherating hubby offer one nighy stay kat situ, tapi aku suggest nak overnight kat genting...tapinya jam dah pukul 6 petang, so hubby ajak gi Bukit Gambang Water city..aje yang gile bila sampai situ, pekerja tu kata resort tu tutup sampai bulan 8, hari tu bukan kejap pas tu ada problem...laaa gitu pulak...sape suh tak prepare betul2 baru launch..dah la kami kena patah balik ke pekan Kuantan...check in kat Vistana Hotel..haaa la muka hubby tu manis sikit..ye la kat vistana wifi free ko..hahhaha


pagi ni, kasi chance hadif dgn babah dia mandi pool..aku sempat berkenalan dgn kak asiah, dan anaknya Hakan yg ikut hubbynya meeting kat situ...hubby kak asiah navy officer. Panjang umur kita jumpa lagi ye kak... :)

Masa jumpa Hakan kat pool tadi, dah la hadif ternampak transformer yg kat petronas tu...udahlah jadi keje kami kena pi cari kat petronas station..tapi tak keluar lagi...tak tau kak asiah beli kat mana...hadif pun apa lagi....muncunglah, until his babah promise to buy that toy at Toy R Rus...aiyo...

Lepas ceck out terus tuju east cost mall, hadif pun apa lagi, rambang mata dok pilih transfomer dia..aku pulak naik kecut perut tengok harga barang2 transfomer ni.. en up amik la sebijik optimus prime yang harganya hanya babah je la sanggup beli..hahahahah mama dia cuma belanja beg sekolah baru dgn sehelai tshirt...

Bila dah dapat apa yang Hadif hajati, kami pun gerak balik ke Shah Alam. Cuaca yang amatlah panas, sampai kami berdua telan panadol. Singgah kat hentian Temerloh tapau ikan patin buah masak asam.

Jerebu teruklah bila sampai kat karak. Dah la tu, dengan jem beratnya, alhamdulillah kami selamat sampai umah opah hadif dalam pukul 8 malam, nak hantar keropok lekor dulu....

sekian dulu, nak tido...penat sey... :P..gambar2 adalah tidak jelas kerana guna handphone saje..nanti upload lain dari kamera okeh.. :P


Last but not least...this is the man who we loves so much...happy father's day...



p/s: kesimpulannya, percutian yang tak di rancang2 ini amat menyeronokkan...thanks to hubby...we love u babah... :P

7 comments:

Ana said...

wahhhh.. i miss ganu very muchhh..alamak intan..rindunya kt ganu bila intan cita nie..teringat zaman bercinta kt ganu dulu..hahaha..
sporting giler intan leh pegi kenduri x-hubby..no heart feeling ekk..alaaa..cita zaman muda dulu kann..apa nk di ingat..cewahhh..

shafahanz-iman said...

Alahai.. tak tau la bila boleh kaki ni jejak ke KT... teringin sangat.. plan nak tidur jew dlm kete kalau tak dapat bilik.. gamble.. hehehe

Intanaziela said...

Ana: intan memang suka follow hubby kalau dia pi kursus..selalunya intan ngan hadif pi tidoooo saje..hahahha.. sporting? hiks..ala tu cerita lama, setiap org ada sejarah masing2, apa yang penting? kerjasama..hahhaha...

shafahanz-iman: jangan plan2 sangat, rasa nak pi, pergi saje...hihihi

ira amira said...

gile sporting along...klu la org, i x g kot wedding tu...hehehe...tp ade rupe la die ng along..ok bye!

Intanaziela said...

ira amira: banyak la ada rupa..ok bye!

mc ta said...

ish bilalah kita nak sampai pulau wan man tuh.
Nama jer org k'tan..lama giler tak jejak kaki kat negeri jiran tun :-)

Intanaziela said...

mc ta: pi la...syiok...hihihih nak tunggu sampai kat tempat sebenar masjid2 tu tak tau bila..so dapat tengok yang replika pun jadik la... :P

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!