Monday, October 5, 2009

Makan-makan di teratak kami

Alhamdulillah, walaupun jam dah menunjukkan dinihari, tapi dapat juga saya menulis di blog ini. Baru sahaja selesai mengemas pinggan mangkuk dan rumah. Sebenarnya saya buat makan2 sikit, jamu kawan2 yang nak datang beraya, sempat juga undang kawan2 blog yang ada...ada juga yang tak dapat hadir, dan tak mengapa, saya paham...biasalah musim2 hari raya ni, terlampau banyak undangan yang perlu di hadiri, tambahan memenuhi undangan itu wajib kan...
Saya tak buat banyak menu pun, buat serba sedikit. Hubby yang sepatutnya ada kena balik ke Kertih menghadiri kursus. Kononnya rasa diri tu gagah, tak ambil helper pun, pinggan pun tak pakai yang jenis pakai buang..mula2 kak yan dari salak tinggi dan family Heda dari Lestari Puchong sampai. Ok lagi sambil2 bersembang tangan tu laju je basuh pinggan mangkuk. Lepas tu sepupu hubby dari Temerloh sampai..dan..berterus-terusan lah sampai pukul 11 malam tadi. Mengalahkan rumah jiran yang buat open house. Tapi saya sangat happy, terima kasih kepada kawan-kawan yang datang yek. Makanan tak terbuang langsung. 3 paket nasi impit segera tu selamat...meehon goreng 4 bungkus pun selesai. Brownies dan kek coklat pun tinggal sepotong dua jek. Alhamdulillah. Tak sangka ramai juga rakan2 dari ofis yang datang. Dan tak lupa buat Hasney dan family...maaflah tak dapat sembang dan layan Hasney sangat...intan sorang2...ada masa tu rasa cam YB pulak..hihihih. Nak menyakat Ayeesha (anak auntie azila dia kata...) pun tak sempat..tak pe nanti la pi umah dia nanti dapatlah saya gomol2 dia agaknya.

Yang mana terkurang tu, minta maaf banyak-banyak. Jangan serik yek, panjang umur tahun depan kalau hubby tak kena turn kat offshore boleh la plan jamuan yang lebih sempurna...kalau dia tak de tak dapat la kot...tak larat acik ni ha... hihihihi.

Oklah, kalau sempat esok la saya cerita pasal konsert anak bujang saya tu. Mata ni tak mengantuk, dan esok nak kena bekerja. Sampai jumpa lagi...daaaa...

9 comments:

Sally said...

wah sonok kan Intan walaupun penat ..kalo buat open house ramai yang datang dan makanan habis..

shafahanz-iman said...

sori ye intan... mmg tak dpt join your open house. Next time ye.. mungkin sentiasa open kut... ;D

HasneY said...

Ala..intan..tak mengapalah..hasney tak kisahpun...itupun dah cukup memadai...mmglah kalau kiter jerk yg handle sengsorang..mmglah tak cukup tgn..mana nk melayan tetamu mana nak siapkan juadah mana yg terkurang dsbg..hasney pun pernah melaluinya...

Penat mmglah penat kan? tapi itulah, kalau makanan yang kita masak..habis dijamah..rasa penat tu berbaloi...hasney pernah gaks wat open house..mmg penat giler..tambah masa tu ngandungkan bb no 2...tgh sart tu...tak silap 4 bulan mcm tu lar...then watmakan2 awal tawon hari tu....masa tu hasney ngandung 6 bulan lebih...adui...masak n siapkan bahan2 sorang2jerk...hubby pun tolong sikit2 jerk....Tp itulah...bila tgk kengkawan makan rasa suka jekr..then penat pun hilang skettt...tawon ni mmg km tak der merancanglaaa...tgklah ngan anak kecik tu..tk menang tgn..InsyaAllah tawon2 depan..kalau diberikan rezeki dan umur yg panjanggg....

Anyway intan, thanks for d invitation...apapun makanan sedappppp...

mc ta said...

ayo yo..lama tak singgah sini..dah terlepas makan pree..
tapi kalau sajer nak dtg lain kali leh kan? ihiks...

Ana said...

sori laa x dpt singgah intan..ana sampai umah dah kul 6..ingat intan ckp smpai kul 5 jek..so x singgah laa..kalau tahu smpai malam pun buleh..sure dah terjah pny..hehehe..tp x pe laa..kita org dekat bila2 nanti buleh jek dtg kann..hehehe..

Asmara said...

Intan, dah email ye pasal speedlite canon tu. nanti check kat email yahoo intan.

selamat makan2! hehe..

Intanaziela said...

Sally: alhamdulillah..semua makanan habis..tak de berlebih..hihihi
Shafahanz-Iman: tak pe, tak yah tunggu raya...sentiasa open..datang aje la berkenal2an..tapi kena bgtau dulu..takut intan tak de kat umah..
Hasney: thanks for coming ye hasney..tak sempat kita nak sembang panjang2...
Mc ta: tu la...bila la dia tu nak mai umah kita...asyik ter miss sahaja...hahahah
Ana: la...datang je la patutnya...sampai ke malam..jiran2 pun ramai yang datang...seronok dok menyembang...
As: tima kasih..nanti intan check email ye...kalau balik mesia jgn lupa singgah umah intan tau...

rosmona said...

hamboi... meriahnyer menu di atas meja..

Intanaziela said...

rosmona: dah tu..naper tak datang...hiks

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!