Monday, February 9, 2009

Cerita hari ini

I am about to finish one of my assignment. 3 more to go, oh lala. Hadif baru je tido. Puas pujuk soh tido, ini kes terlebih tido siang tadi la. Actually aku gi UiTM pagi tadi, nak discuss paper economy dgn kak chik, jumpa pulak kak ayu, ex-ofismate time kat Cadbury dolu2. Gelak je la memasing melihat size masing2 yang cam dipam2..hiks. Balik je aku amik hadif kat umah opah dia, terus ajak balik umah sebab aku sakit kepala dek cuaca panas. Sampai umah soh dia tidur dgn aku sekali tidur.

Bangun tido aku suh dia buat homework dia. Mujurlah senang je homework dia, so dia buat dgn senang hati. Kalau tak, bertukar2 jugaklah mama dia ni, kejap jadi power rangers, kejap jadi cikgu besar, pendek kata macam2 aku leh jadi during process menyiapkan homework Hadif. Sabar aje la mama dia ni. Mula2 aku cam stress gak bila kena guide dia nak buat homework, pasalnya Hadif ni jenih cepat jemu. Buat boleh, tapi bila setengah jalan je dia dah jemu. Tapi bila balik kg. hari tu, tengok buku abang wazif dia yang darjah 1 tu, sama je dgn homework yang hadif dok buat, aku dah malas nak paksa2 hadif sangat. Takut nant dia boring bila masuk standard 1, tak ke haru nanti. Ye la, buat benda yang sama jek. Sekarang ni, guna pendekatan learning with fun, tapi kadang2 tu learning with "bising2" gak...hiks.

Oklah, till then, time to sleep, esok keje. Babai.

soksek: oh hubby, i miss u too...:)

6 comments:

mc ta said...

hadif sebijik cam Danish..cepat boring..dia nak kena kita bertukar jadi power rangers or ultraman dulu..baru dia nak focus..he..he..

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam

alar sian-nya die miss hubby yek..
xpe jap aje kan ...

farah amoi said...

hahhahha
sama le intan
kalau bab ngajar anak study
memang leh bertukar jd rika sumamto la....
bertukar jd raksasa laaa...
hehhe
kena sabar
kekadang kesian plak tgk dia sampai monyokkkkk...



wahh...ada gak celebration buat hadif
okeh la kan
kasi dia sonot skit

cumel nye kek BEN 10 tu
mesti hadif happy sgt

rosmona said...

takpe2..sabo2x..bebudak mmg cam gitu..kalo bg tekanan sgt kang langsung dir x mo..lagi susah..

rosmona said...

halamak...tersalah komen dah..buat2 paham je la yer..

effa said...

relexlah tan..sian hadif baru 5 thn takkan ko ajar die typing, shorthand kot muahahahaha....!

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!