Wednesday, February 18, 2009

Hadif dan bilik tidur

Hari tu pernah janji, kalau ada masa nak amik gambar bilik hadif. Time tu kak puteri1 suh buh gambar umah kami yang seadanya itu...so sekarang baru sempat nak amik gambar. Bilik Hadif ni, nama je bilik hadif, tapi tidonya masih dgn mama dan babah. Kalau kita letak dia kat bilik dia pun, dia tetap akan masuk bilik mama dan babah dia. Tau2 bangun pagi dia dah menyelit kat tengah2. Masih mencari method yang terbaik nak pisahkan tido anak teruna kami ni. Sangat susah. May be sebab dia sorang je anak yang ada, mudah lah jadi tak sampai hati. Abis, cam no?



Perkakasannya hanya dibeli di kedai perabot "bodo2" saje. hiks. dan, tak lebih dari RM1500 je dah dapat set katil, tilam dan almari. Nanti bila hadif dah besar sikit sure dia dah ada taste sendiri, time tu baru la beli yang elok sikit, dan yang lain2 tu mix and match sajor...

Sangatlah biasa2 sahaja, dan bukanlah tujuan utk nak menunjuk. Sekadar menunaikan janji yang sangatlah terlewat nak dilunaskan. Kalau ada sesiapa yang sudi nak kongsi cara2 nak pisahkan tido anak, silalah komen. Puas dah kami cuba, ni ingat nak beli satu katil nak letak sebelah katil kami, tapi anak ku itu sudah 5 tahun. Tidak sesuwei nak tido sama dgn mama dan babah dia...bahaya! hiks.

12 comments:

PuteriSatu said...

Tapi kan Intan...bilik tidur hadif ni sooo cuteee...akak suka..akak suka...

Memang susah kan nak berpisah tempat tido ngan anak nih..akak tu pun walau Aqilah dah ada katil sendiri, memalam kadang2 akak yang angkat dia bawak atas katil akak...ngeh-ngeh-ngeh...

Intanaziela said...

PuteriSatu: cute? tima kasih..tapi hadif tak denye nak tido atas katil dia sendiri..

akak angkat bawak dia ke katil akak? wakakakkaka

aNIe said...

Intan...cantik bilik tidur hadif tu..biarpun intan kata 'bodo'2 tapi cantik...

Macam akak duduk rumah sewa...bilik pulak kecik2...jadi anak akak Farhan & fareez kene tidur katil bertingkat di bilik yg sama...disitu jugak bilik ironing & menjahit akak...

Tapi alhamdulillah...ada jugak rumah kan?

Intanaziela said...

kak anie: betul tu kak anie...janji lengkap dan selesa utk di diami kan..syukur alhamdulillah...

Charms Allure said...

Wah Cantik kreatif juga.. Kita pun cari idea nak pisah tido dengan anak lima tahun jugalah.. For the past few days ni dah tido dgn kakak dia , semalam sibuk nak tido sorang tapi biki kena cantik..

mc ta said...

mmm..Danish yg dah 6 tahun pun tido nyelit kat abah ngan mama dia lagih hihihi..
cantik bilik hadif..kretip mama dia..
nak tanya..benda yg kat atas katil ala2 daun tuh..apa f(x) dia..kita jakun ahh..:-)

Intanaziela said...

chams Allure: susahkan nak pisahkan tido, anak dah besar, tapi masih nak menyelit kat ketiak mak pak dia..hihihi

Mc Ta: benda tu hiasan je, boleh dapat kat Ikea..hihihi pak sedara hadif kata daun pisang..hihihi

zully said...

intan...canteq nya bilik hadif.....takpa lah even dia taknak rtido sendirik..asal dia ada bilik sendirik yg canteqqq ..my hariz ada jugak tido bilik siendirik..heheh..ikut mood...tapi dlm seminggu adalah 2-3 kali ja..ahhah yg lain..bilik mama n ayah jugak..penuh intan..5 org sebilik...hahahahha..breath out..breath in...hehehhe

Mrs. Hasanif said...

aduhh cantiknya bilik tido... simple je tp menawan...

mama apih said...

Bertuahnya badan...siap ada payung kebesaran lg...hehe

Afif pun mcm tu la...ada je lah menyelit2...tapi sekarang bertiga dah tak muat...abah apih jer dah 1/2 katil, campur mama dah penuh katil..apih selalu kat hujung2 jer..hehe

Ana said...

wahhh..cantik bilik tidur hadif..dah cantik tue kena laa tido dalam tue ekk cayang..mana leh tido ngan mama n babah lagi..dah bujang dah tue..hehehe

rosmona said...

alah..comeinyer bilik hadif...tp sayang la anak teruna ni taknak tido kt situ..bagi hanna sewa je la ekk..

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!