Sunday, February 8, 2009

Apabila Mama Hadif bosan...

Jarum jam tunjuk pukul 4.10 pagi. Hadif dah lena lama dah, siap dgn dengkur sekali. Aku? sebenarnya tengah siapkan assignment yang melambak2. Sem ni cam lemau je. Naper ntah. Penat agaknya. Lagi dah nak habis lagi lemau. Tak de mood, okeh. Rasa cam nak pi bercuti..teeheehaaa...suka hati aje ek. Asal tak de mood, nak bercuti. typical apakah? hahaa.

Weekend ni spent masa berdua dgn Hadif jek. Semalam masa call hubby, dia bgtau dia nak kena transfer pi platform lain. Effective 1.1.2009. Dah lama hubby kat Platform Bekok, dari dia buat On job training lagi. Kira otai la ye yang? kalau tak silap dekat2 12 tahun kot? So, this is the time to take a move. Semoga tahun 2009 ni membawa sinar yang lebih baik buat suami tersayang. All the best babah... Tapikan, aku yang sedih bila hubby kena transfer, hubby releks jek. Ye la, dah begitu sinonim dgn bekok A, Lepas ni (aku agaklah..) susah la sikit hubby nak balik awal... :(

ni gambar hadif masa potong kek sempena birthday dia. Mama dia peram gambar dia ni. hihihi. Time ni tak buat majlis pun, just makan2 keluarga, kawan mama Kak Teh datang dgn husband dan anak dia. Time tu babah keje, mama kesian kat hadif yang nak potong kek Ben-10 tu, so mama beli la kek, dan opah hadif bawak meehoon goreng. Tima kasih la kat mama haiqal & family diatas set stationery power rangers yang amat hadif gemari tu. Siap melompat2.


Kek Ben-10 yang direquest.


Cepatnya masa berlalu...dah 5 tahun anak mama dan babah nih..







Haiqal Rifdi yang remind me masa hadif kecik2.


*sila abaikan pipi mama yang tembam itu yek..hihihi

Cepat je rasanya Hadif ni membesar. Macam tak puas nak gomol2 dia, nak dukung2 dia...timang2 dia...sekarang ni dia still lagi kena gomol dgn mama dia nih..cumanya kalau dukung dgn timang2 tu mintak maap la..den tak dayo..20kg+++ bulih patah pinggang den ni ha...hiks. Apapun, Hadif la segala2nya buat Mama dan babah.

4 comments:

rosmona said...

HAPPY BESDAY HADIF...tp ibu hanna tak dapat nk abaikan pipi mamahadif yg gebu's tu..hamboi2.. makin gebu's nampak?? makin gebus makin coomei plak tgk..

Ana said...

cian mama hadif bz..sampai kul 4pg todi lagi..kalau ana kul 10 dah carik bantal..hehe..kuat semangat laa intan nie..caiyok caiyok!!

Ana said...

salah taip laaa --> sampai kul 4pg x tdo lagi..
tue yg betulnya ekk..

Intanaziela said...

rosmona: gebu ek? wakkakakkaka layanzzz...

ana: gini la nasib orang belajar..ekekekekke tapi kalau tido lepas tu, alamatnya tido mati..kekekekek

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!