Sunday, February 22, 2009

Our New Baby

Our new baby WS* 7992 finally parked at our house today. Sebenarnya, yang ramai teka Hadif nak dapat adik tu tidak betul ye kawan-kawan. Ianya hanya sebiji kereta. Tapi memang diterima pakai guna kata nama "ahli keluarga". Masa tulis citer tu, baru sign loan agreement, tak dapat lagi, tu yang tak citer apa2, tapi tak sangka ramai teka yg intan ni pregnant. Sengih aje la time tu. Tapi kalau betul, alhamdulillah..memang nak sangat menambah ahli keluarga. Cumanya belum ada rezeki, dan malas nak sedih2 atau berharap. At least Allah dah beri Hadif. Ada orang, kawin 10 tahun pun belum ada rezeki. Dan setakat ni, positif aje, mungkin Allah beri rezeki yang lain kot, tak pe la, nak enjoy dalam erti kata redha dgn ketentuan Allah.


Cerita tentang ahli keluarga baru, alhamdulillah, rezeki dipermulaan tahun 2009 ini, tapi my WMB 7992 tu tetap ada sentimental valuenya. Banyak jasa dia pada kami sekeluarga. So lepas ni dia releks sikitlah. Tak de la belasah long distance dah. hihiihi. Cuma kereta biasa2 sahaja, tidak la yang luar biasa kerana kami amatlah praktikal. Kereta yang kami mampu miliki, mampu bayar, dan praktikal utk kami bertiga beranak. Ada yang sinis bertanya mengapa tidak wish..stream atau grandis? jawapannya, kami mengukur pada pada poket. Ini yang mampu, alhamdulillah. Tak guna kalau pakai kete mewah, tapinya cuma digunakan utk pergi keje dan balik keje. Atau sekali sekala ke family day company. Lagi pun dalam sehari, berapa jam yg kita akan spend dok dalam kete? Kita tido pun bukan dalam kete kan, tido kat dalam umah. Jadiknya, be practical. Lagi pun mencari kete yg jimat minyak kerana kete yang sedia ada amatlah ganas menelan minyak, sehari aku spent RM30 pergi balik kerje tau.

Esok nak attend mesyuarat penduduk Berjaya Park. Nak pi kenai2 jiran tetangga. Pas tu nak ikut hubby pi kerteh, then singgah kampung. Tak kisah le ke mana pun, as I said earlier, janji bercuti walaupun ikut hubby kursus ke kertih.

ok, see u when i see u :)

8 comments:

farah amoi said...

alahai
redup nye tempat tido diaaaa..

hehehhe....best nye tgk tempat tido hadif
from IKEA ke...
erkkk
x pati
sbb rasenye cam penah nampak sebelum ni kat somewhere....

alohai...cumel nye urs new baby...
i nih..kalau nak tunggu new baby...
camtu gak...
mmm..ntah bile ler...
H jugak...tp harith & hadif je la...

mc ta said...

tahiah..tahniah..dapat baby baru..
ok lah tuh..keta besau2 buat apa..family cute lagih..buat besau belanja minyak je kan??
selamat bercuti..
pi ngan keta baru ka? :)

Intanaziela said...

farah: yang cam daun tu beli from ikea, tapi para perabotnya kedai biasa2 sajor...

new baby tu hubby yang punya..kita tumpang pakai jek...bak kata hadif bila intan bawak pi opis "jaga baik2..pinjam je tau.." hiks..

Mc ta: bawak pi test power la..hihihi...betul la tu, buat apa nak besar2kan belanja..ikut kemampuan..

zully said...

whoaa..besh aaa..baby baru intan..kami nih pakailah baby yg ada nih...hehhe..drive molek2 naaa..sure hadif suka kan..dapat H...

Intanaziela said...

zully: alhamdulillah...rezeki hadif.. baby zully pun ok kan..masih hebat beraksi..hihihi

HasneY said...

waa intan, best tu..tu harta tk ternilai gaks tu..puas hati kalau leh dapat ngan hasil titik peluh kiterr..InsyaAllah baby baru pun mungkin akan menjelma...Hanya Dia yang tahu semuanya..Bersabarlahhh

Intanaziela said...

Hasney: intan menumpang tuah suami jek..alhamdulillah..

mama apih said...

Aku yg terlambat...hehe...Alhamdulillah rezeki,...boleh aku tumpang sekaki kalau dua kaki ko tak bagi...tidak pun aku dok tepi jer...hehehe

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!