Tuesday, February 24, 2009

Tag dari Anna

Banyak sungguh hutang nak jawab tag dari Anna, my neigbour. Sorry..ya ampun Anna..sangat2 busy, dan menjawab tag memerlukan kesabaran yang tinggi kekekeke. So intan rangkumkan aje semua dalam satu entry boleh? yang mana tak sempat tu, kira burn aje la yek... ? kakakka

Tag 1
1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

Tak plan, tapi memang nak...sebelum hadif, gugur sekali. Time tu punya la nak sangat baby, sampai menangis bila dengar member2 yang lain dah pregnant, tapi kita belum. Syukur, Alhamdulillah pas tu lekat...

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

Time pregnant memang dah cakap dgn hubby, kalau baby boy nak buh Hadif, selebihnya dia tambah ler, dan kalau baby girl nak nama Hannan, pun yang lebih dia kena tambah. :)

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Redha dan of course ler gembira

4. HOW OLD WERE YOU?

25 years old

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Lepas kawin period memang tak tentu arah, kejap datang, kejap tak datang. So bila dah lama tak datang, ingat nak amik ubat utk kasi period, pergilah klinik lepas office hour. Sebelum tu siap minum coke lagi (memang tak tau kenapa suka sangat minum coke time tu...walhal selalu tak ler suka sebenarnya) pas tu buat test, doktor kata tak pregnant. Sembang2 dgn doktor tu, tiba2 doktor tu terperasan yang pregnant test tu ada 2 line, tapi kabur. Terus dia tak kasi amik ubat..nasib baik, tapi doktor suh datang balik after seminggu
6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Tak de siapa sebab hubby kat offshore. Masa dia call malam tu baru citer kat dia. Dan, sementara nak menunggu hubby balik, bersusun prenancy test dalam toilet sebab macam tak percaya pregnant..hihihi


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

Anak sulung kan, so tak kisah, boy ke..girl ke...janji sihat


8. DUE DATE?
19 February 2004
9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Sangat teruk ya ampun...dua bulan cuti tak bergaji. Muntah2 toksah cakap ler, sampai balik kampung bawak baldi...hihihi
10. WHAT DID YOU CRAVE?

Nak makan buah delima, tapi tak de sebab bukan musim, jenuh la carik..nasib baik pak uda dapat belikan..itu pun dah dekat2 nak deliver baru dapat makan...

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

Tak boleh tengok signboard fast food, makan apatah lagi, sebut nama pun dah nak muntah. So, memang tak makan fast food during pregnancy. Hubby pun kalau nak makan kena pi makan sorang2...

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
BOY

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

Tak, memang dah suka sangat la bila dapat boy..leh jaga mama dia during babah not around :P

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

NOPE

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
tak yah jawab la ye tak?

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Ye, bleeding start dari 3 weeks. Sangat la selalu keluar masuk hospital, sampai nurse pun dah kenal sangat. Masa 5 bulan servik dah terbuka 2 cm..

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Selangor Medical Centre, Shah Alam

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

Masuk pukul 12.00 tengahari, bersalin pukul 4.54 petang

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Hubby, sebab nak pi check up, tapi terus kena bersalin huahauahua..

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Hubby, Doktor Siti Esah Bahari, dan 2 orang bidan

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural
23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

doktor tanya, tapi tunjuk eksen tak mahu..hihihi tapi gas tu memang diberi...
24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

2.8 kg (besar kan utk budak tak cukup bulan..? tengoklah mak dia..hahahaha)

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

10 January 2004
26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Muhammad Hadif Khawarizmi Bin Shamsul Kamal

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
5 tahun

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
Of course, tapi belum ada rezeki lagi..

Nak TAGGED :
1. Mama Apih
2. Hasney
3. Ibu Hanna
4. Heda
5. Mc Ta
sila la buat sebab saya jarang nak tag orang..hahahaha :P

2nd Tag - 5 Kedai Pantang Jumpa
1. Kedai buku
2. Kedai baju budak2...
3. Kedai hiasan rumah

yang dua lagi tu tak boleh nak fikir lagi..nanti kalau dah ada intan tambah ok..

3rd Tag - Fridge

1.Amek gambo peti ais


2.Explain ler apa segala macam mak nenek yang melekat kat situ



Ada pelbagai fridge magnet, ada gambar intan, hubby dan darling hadif

3.Brand apa
Samsung

4.Tag orang lain plak…
1. Mama Apih
2. Ibu Hanna
3. Ninirona
4. Mc Ta
5. Farah Amoi

pergh..siap gak tag ini walaupun berjam2 nak menyiapkan...anna..intan utang satu tag lagi yek..yang kena letak gambar pregnant, kalau nak kasi diskaun tak yah buat pun ok gak tau..hihihi

5 comments:

zully said...

intan..lawak tau..nak snagta baca tag preggy tuh.nak tngk gambar pregnnat sure comeyy kan...

farah amoi said...

haahhh...kena TAG
peti sejuk i...kosong tanpa eksesori
camner tuh?

aNIe said...

Banyaknya fridge magnets intan...akak suka...tapi magnets akak sikit je...tu pun ehsan kengkawan yang bagi bila pi oversea...heheheh

Macam2 tag yang ade ye...akak pun banyak behutang tag...tak buat lagi...ntah bila nak buat pun tak tau...

Intanaziela said...

zully: tu la..dok caghi gambar time pregnant tak jumpa2...

farah amoi: tak pe, janji ada gambar peti ais

kak anie: intan memang terlebih minat kat magnet peti ais.. hihihi

bannyak lagi utang tag ye kak? kalau tau tag kak anie jugak..hiihihi

rosmona said...

saya telah menyiapkan kuje umah saya akak..tq

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!