Monday, May 18, 2009

Entry express rakyat

Hujung minggu yang penuh dgn xtvt. Ok, akan di up date satu persatu.
-Pertama-

Sabtu pagi, di Sekolah Kebangsaan Bukit Rimau, ada Anuual Sport Day for Q-Dees Kota Kemuning. Ya Allah, panasnya hari. Aku ni dah rasa cam hangus kat situ. hiks. Hadif masuk acara bawak bola pimpong dalam sudu. Punyalah selamba cik abang tu...tak de daya bersaing langsung. Yang dia tau, dia bawak dgn selamat ke sarang telur tu. Aku punya lah bersorak suruh dia cepat, dia boleh cakap "jangan cakap dgn hadif, nanti ball jatuh..." aiyokk. hahahah. Tapi semua dapat hadiah. Dah la tu, bila dah amik hadiah, macam menang oscar pulak dia cakap kat babah dia " babah, this is for you..."
Hubby cakap aku hati halus sebab dok sebak sebik tengok anak buat perbarisan, masuk acara, terima hadiah. hahahha. Every mother will felt the same eh?

Masa kat sport day tu, aku sempat berkenalan dengan silent reader blog aku, Emily Thanks Emily for read my blog. Malu sey... Emily ni siap bagitau satu persatu tentang aku, dan apa yang pernah aku tulis. Apa pun, to Emily, keep reading okeh... :P



Ni gambar curi...hiks..larik....

-Kedua-


pic yg ni amik dari fp Siti Ruzaimah

Habis je Hadif sukan, kami terus ke Kompleks 3C, Sunway. Join Fotokids day out, tapi kami dah lambatlah kan. Tak pe, biar lambat janji join yek kawan2. Hahahaha. Sempatlah hadif join satu xtvt. Masa tu dah ramai yang dah nak balik. Nampak gayanya tahun ni macam kurang sambutan sedikit. Mungkin masing2 ada rancangan lain, tapi bagi aku, kalau ada kesempatan, aku mesti join sebab masa ni boleh berkenal2an dgn kawan2 yang selalu hanya dapat dikenali melalui blog atau pun fotopages. Sempat kenal dgn kakak ipar ana, my neighbour; Azura.

-Ketiga-

Tak ambil gambar. Aku adalah penat.
Hadif's swimming class at Pusat Akuatik. Letih tau pakcik ni. Dia nak ikut cara dia jek, sampai training instructor tu nak charge aku fees lain utk beri perhatian kat hadif je. hahhahaah. Habis swimming class kami pi makan kat Restoran Geng. Yang Upin & Ipin tu. Makanan adalah biasa2 je, dan servis adalah lembab. Amik order cepat, tapi makanannya sampat sangatlah lambat. berjinggut tau.. Pangkah!

-keempat-

Malam final AF7, kami 3 beranak bantai tido dek keletihan...
Ahad, 17/5/2009

-Pertama-
Bangun pagi, pi umah mak. amik nasik lemak. aku tolong bungkus aje la. Pagi ni ada perjumpaan penduduk Hazel, berjaya park. Best, dapat jumpa jiran2. Kami bincangkan tentang nak buat pagar utk keseluruh taman. Nak cari guard baru. Guard yang sekarang adalah sangat hampeh. Bayar RM50, service cam RM5 punya service. Dang!
Lepas tu aku pi econsave, beli barang2 nak buat nasik ayam. Atok Hadif request nak makan nasik ayam. Setelah bertungkus lumus kat dapo, siap la nasik ayam dan menjadi hidangan makan separa petang kami. Kenapa aku kata separa petang, makan tengahari pukul 4 petang okeh. Mana taknya, habis perjumpaan penduduk dah pukul 12 lebih, pas tu balik umah kejap dok sidai kain, pi beli barang dulu kat econsave...ha, amik, makan tengahari pukul 4 petang. Happy tengok hadif makan 3 kali tambah. Overall, hubby kata sedap, cuma kena kurangkan minyak kat nasi tu. Aku? macam biasa, kalau aku masa, memang tak de selera nak makan.

ayam yg dah siap di 'botox'kan. tegang kan kulit dia? tinggal nak goreng je nih..

-kedua-


Petang gi Pusat Akuatik, jumpa Matlan (kawan hubby) and family kat sana. Jumpa Norlie and family jugak kat sana. Hadif dok tanya, "mama, wana ada ke petang ni?" aku jawablah "hari ni bukan swimming kelas, wana tak de lah.." tapi ada 'jodoh' pulak..wana pun mai swimming kat situ hari ahad. hahahahha

-ketiga-

Habis swimming balik rumah with Matlan & Co. Lepas solat bagai aku masak nasi, goreng telur and goreng cendawan (sebenarnya maklang hadif yang goreng...dera sikit..hahahha) dan hubby pi beli lauk2 lain. Tak de maknanya nak masak yek, aku penat. Lepas tu kawan2 maklang hadif pun datang jugak, sempatlah diorang makan nasik kat umah kami. To Ira, Aida and Fariq, thank you for coming, jangan serik datang umah along ye, maklumlah, kena basuh pinggan. ok bye!

-keempat-

Tetamu dah balik, aku dah mandi dok lepak depan tv, tengok CSI. Apa lagi, rancangan kegemaran aku ler. Lepas tu naik atas katil, tido. Tipu lah, sebelum tido dok sembang bagai dgn hubby. Dok teringat pasal aku masuk acara ibu2 kat tadika q-dess semalam. Aku belasah lunggah je orang kat tepi aku sebab nak rebut kerusi. hahahha. Dapat lah hadiah saguhati. janji dapat kan? hahahhaa. gelak jahat.



Dan, hari ni, badan aku sengal2 lenguh segala. Jeles sungguh tengok hubby dan hadif yang bersenang lenang kat umah. Oh ya, hadif cuti hari ni, dua beranak tu nak pi menonton movie. huaggh..saya sangat jeles....huhuhu

ok bye!

7 comments:

ira amira said...

along..!!!!nme org ade dlm blog along..yh.yeh..tp xde tag "gadis kurng kaseh syng" pun..hehehehe...tgok..ari nh teros bukak blog along....ng blog "sifu" (abg long)..yay!

mekaceh mkn smlm..bes2..walaupun beli jek..ok bye!hehe

Intanaziela said...

ira amira: jaga ko wahai puteri sungai...nanti along buatkan iklan utk budak kurang kasih sayang. ok bye!

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

intan, sedih tau..sy dah teruja ni nak jumpa intan..apa nak buatkan xde rezeki..ngan maryam x sihat..mmg marah2 je dia.. pening kot... klu ramai org x tau la camne..tu pun dia dah x thn... padatnya xtvt .... xpelah mana tau rezeki kite jumpa kt PADE plak..hehehe minta2 selsema maryam oklah...

ala klu sy pun gitu ..sket2 sebak..yelah x sangka anak boleh buat camtu... normallah jd ibu ni klu sket2 sebak..sket2 bangga.. sy tiap kali maryam kt sayang mama... sambil cium pipi pun sebak... klu 10 klai dia cium..10 kali la sy sebak... tah apa2 je kan..itulah hati seorg ibu...

Ana said...

sonok jugak kumpul2 ari tue kann..time tue jek laa nk sembang2 pun..time lain nk jumpa mmg payah punya laaa..hehehe..
nnt next year invite ana skali ekk gi fotokids tue ekk intan..hehehe..

Anonymous said...

salam perkenalan dr sy, emily buat utk intan, ok?

sy akan terus m'jadi pembaca setia intan, ya?

Intanaziela said...

sue: tak de rezeki kita nak jumpa, panjang umur nanti2 kita jumpa kat PADE yek..

ana: next time kalau ada gathering lagi intan habaq mai kat ana okeh..

Emily: salam perkenalan juga. Nice meeting u..happy reading ok...hahahah malu saya... :P

rosmona said...

tak tahan... tak tahan... kalo mama hadif la yg masuk game musical chair ni konpom la die yg menang...hehehehe...

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!