Sunday, May 10, 2009

Swimming sempena Hari Ibu


Selamat Hari ibu semua. Aku meraikan hari ibu bersama2 hadif di pusat akuatik. Hadif ada swimming class. Poyo sungguh anak bujang aku itu. Kononnya takut dgn air la, itu la..ini la. May be for the next lesson aku tak mau tunjuk muka aku dekat2 situ. Dia, kalau nampak mama dia, mula la mengada2. Actually dah lama bercita2 nak hantar hadif belajar berenang. Tapinya dia memang tak mesra air. Dulu, masa kami ke pulau redang, dia bantai melalak takutkan air. Mujur bila dah enroll ke Q-Dees, ada pulak kelas swimming, jadi dia dah mula jinak2 dgn air. Babah dia pun belikan buku cerita Sidney won't Swim. Bacakan sebelum dia tido. Sampai mulut dia fasih bercakap "swimming isn't dumb..swimming is fun " hahahaha.

So, bila Norlie cakap ada swimming class utk anak2 kami, laju aje aku daftarkan Hadif. My officemate Ida pun masukkan anak dia Hakimi dan Farish. Dalam hati tu risau jugak kalau Hadif tiba2 tak mau, ye la dah bayarkan...tapi alhamdulillah, walaupun poyo2 gitu, tapi dia nak jugak la belajar. Dekat 3 jam berendam dalam pool, naik berjelaga muka anak bujang aku tu. Tapi dia pun nampak happy. Jadi tak kisahlah kan...

Balik dari Akuatik, aku dgn Hadif pengsan. Aku yang rasa letih melebihi Hadif, pasal aku yang tidur dulu dari dia. Tapi, cik abang tu kalau dah tido, siap dgn dengkur2 dia lagi. hahahha.

Oklah, melihat hadif yang dah lena diulit mimpi tu, aku rasa cemburu pulak. Nak join jugak lah. :P sebelum tu, ni gambar hadif yang turut nak wish kat semua auntie2 Happy Mothers' Day...


6 comments:

Mrs. Hasanif said...

syoknya...km pun nak hantar maryam..tp tggu dia besar sket.. intan p PA darul ehsan ye..km selalu gak dulu2 bw maryam mandi kt situ..len kali leh kiet date..hehehehe

Nurain said...

I pun dulu every weekend hantar my daughters to swimming class kat Seremban... Every Sat and Sun 1 hr each session.. seronok tgk budak2 sekejap je dah pandai berenang..

Intanaziela said...

Mrs. Hasanif: lain kali kita date kat situ yekkk..

Kak ain: tu la...sekejap je dia jadi mesra air...kalau maknya ni...huhuhu jauhlah...hahahha

mc ta said...

danish pun penakut giler ngan air.Sampai grandma dia naik hantu ngan dia, siap marah2 dia cakap"aku buat swimming pool tuh suruh anak cucu aku mandi, ko lak penakut air"he..he.nak buat canner..tgk ahh canner nanti. Nak kena paksa gak kot.

Intanaziela said...

mc ta: kalau dia takut jgn paksa, pupuk minat je, hadif dulu cam gitu jugak, sekarang ni baru nak teman tapi mesra...hihihi

Ana said...

wahh bestnya hadif blaja swimming..nanti leh main air ngan adik auni ekk..adik auni x takut air..hehehe

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!