Wednesday, May 27, 2009

Kisah Hadif

Semalam, on the way balik ke rumah dari rumah opah hadif ada dua orang budak yang teragak2 nak melintas depan kereta aku.

Hadif: Eh budak-budak ni. Nampak kereta dia lari pulak. Kang kalau kena langgar mati pulak!

(dia bantai membebel sorang2) Aku gelak tak henggat. Mama dia yang drive kete ni releks je, dia yang respon. Dah la tu, siap kata kalau kena langgar mati pulak...geli hati aku.

Bila aku gelak kuat kuat, dia sound "kenapa mama gelak bila hadif cakap?" Ha, apa nak jawab. Gelak aje la aku. hahahhaha

itulah anak teruna ku. Menjelang bulan ke 5 di Q-dees dah baca book 5. Alhamdulillah. Semoga pencapaian Hadif akan terus meningkat. Amin

5 comments:

Anonymous said...

intanaziela, sempat baca blog saudari tentang pindah rumah..boleh tak share info dan hiasa, saya akan berpindah kerumah sendiri hujung tahun ini, nak cari idea menghisa rumah

Intanaziela said...

Anonymous: rumah saya biasa2 sahaja, gambar2nya ada dalam entry2 yang lepas, kalau nak gambar terkini tu macam malu la pulak nak publish. takut orang kata menunjuk2. lagi pun rumah intan biasa2 saje..

Ana said...

clever betul hadif nie ekk..bila baca blog intan pasal hadif mesti teringat haziq yg kt macam2 aznil tue laa..rasa cam sama jek keletah diorg nie..hehehehe

sya said...

Dia lak membebel ek? he he he leh bayangkan muka dia camana

Intanaziela said...

ana: agaknya peringkat umur cam dia tu tengah sakan nak bercakap kot, penat nak layan gak..hihihi

kak sya: ahah, dia yg membebel...mama dia ni dok gelak je, kelakar pulak rasanya dia yang lebih2 respon

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!