Thursday, May 14, 2009

jawab tag ana

1- 5 names I go by :

1. Yang/Mama - Hubby panggil. Mama pun dia panggil jugak. Hadif pun panggil mama.
2. Intan- Mak, abah, kengkawan UiTM Perlis, UiTM Perak, saudara mara
3. Along - Adik2 panggil
4. Azila - officemates, kawan2 pun ada panggil ....
5. Ila- ex-officemates kat cadbury dulu...


2- 5 Jobs I have had in my life :

1. Data entry clerk kat Avon Cosmetic Sdn Bhd - masa tunggu result SPM
2. Data entry clerk kat Cadbury Confectionery
3. Event management Supervisor & Insurance clerk - time cuti semester...rajin kan? hahahha
4. Keje kat Legal Firm - bapak la sekso..keje banyak, pas tu sampai malam2 kena buat keje..
5. Keje kat Gas Malaysia ni..kat HR department..tak tau la sampai bila...hikhikhik

3- 5 place I have lived before :

1. Shah Alam - hometown..
2. Kuala Pilah - den sekolah menengah kat sano..merantau gitu...kuang kuang kuang
3. UiTM Perlis - jadi orang perlis...di situ la aku berkenalan dengan sahabat baik ku...ayu teh ais..ayo...lariks...but ayu..i tell u...memang terpahat dalam memori time kita kena kejar peminat dari gerai sampai depan kolej mayang gara2 hang mengidam teh ais di malam hari...hahahahah
4. UiTM Perak - Manjung yang nyaman...kenangan indah, masam, manis semua ada
5. Back to Shah Alam balik - kawin, beranak pinak... insyaallah until bercucu...


4- 5 TV shows that I watch currently :


1. CSI - NY, Miami, Crime Scene
2. Early Edition
3. Semanis Kurma
4. kengkadang kalau sempat tengok slot Matahari
5. Cartoon Network...tom and jerry...layan hadif la ...apa lagi..hiks

5- 5 place I have been :

1. Laguna Lagoon, Redang Island
2. Kota Kinabalu, Sabah
3. Kuching, Sarawak
4. Cameron Highland, Damai Laut, Taiping...
5. Langkawi - fav. places...dalam setahun tu mesti pergi..ada masa setahun dua kali....aje yang gila...

6- People that e-mail/contact me regularly :

1. hubby time dia kat offshore
2. boss (la ni kat Manila)
3. kengkawan..suei..mana dikau..sejak naik pangkat ini senyap sajor..

7- 5 of my favourite foods :

1. Nasi Ayam (tak dapek nak nulung..pi bercuti pun order nasik ayam..hubby selalu komplen..hiks)
2. Cheese Cake
3. Roti Nan
4. Tom yam
5. Asam Pedas mak masak, kalau aku masak tak best..hahahaha

8- 5 things I would like to do :

1. Nak balik jumpa hubby...yihaa hari ni dia balik dari offshore...windu maaa!
2. Nak make sure Hadif siapkan homework dia
3. Nak pi spot day sekolah hadif Sabtu nih
4. Nak pi fotopages gathering, also Sabtu ni
5. Nak kena hantar hadif pi swimming class also sabtu ni
6. Nak gather info utk percutian yang akan datang... I like!

alamak..terlebih sudah..hahahaha

9- 5 friends I think will respond :

kalau tak respond pun kenalah juga respond yek...pleashhhhh...

1. Suei
2. Hasney
3. Ibu Hanna
4. Mama Tica & Haziq
5. Mama Zana

5 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

siri tv kita samalah..

mama apih said...

kenangan mengusik jiwa la...kita kan selalu follow kak shima n the gang, apa lg jadi red spot la kita...siap ada orang belanja aiskrim...hehe ko ingat tak?...ko ingat tak kakak angkat ko yg kelantan tu...apa ke namanye...yg ko selalu lepak bilik dia tu...last2 dia nak pinjam duit ko...hehe

Intanaziela said...

Mrs. Hasanif: ye ke..hiks..intan tengok yang tu je sue..berita pun kengkadang miss...hadif la bolot semua channel kartun dia..

mama apih: aku tak tag hang pasal tak mo memenatkan hang. tapi aku tau hang mesti baca blog aku...so aku nak habaq mana boleh aku lupa...zaman kegemilangan time tu ek..aku ingat kakak tu..nama dia kak ma...aisye ko ingat lagi part dia nak pinjam pitih tu? hahahhaha

rosmona said...

adoiyai.. Mama.. Tag lagi..

Asmara said...

Intan, tak terbuat la yg nih..hehe. byk tak complete tak syok la.. intan punya best2. hehe..

Hidup ini penuh dengan dugaan, Tak ikut?
Penakut. Kalau ikut? eeii..eii..sukanya dia!!